Nejúspěšnější mladí sportovci z Mostecka šli v čele průvodu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Co čeká olympioniky před dnešním oficiálním zahájením Letních olympijských her v Paříži si ve čtvrtek vyzkoušeli sportovci z celého Ústeckého kraje, kteří se u Děkanského kostela seřadili do slavnostního průvodu. Jeho cílem bylo prostranství u pódia České televize, odkud se živě přenášel slavnostní program.

Fanoušci olympijských her v televizích sledují usměvavé sportovce, jak mávají do televizních kamer a vlajkonoši hrdě nesou vlajku. Mnoho mosteckých, litvínovských, ústeckých, ale i žateckých sportovců nyní už ví, co absolvování takového průvodu obnáší. Řazení do čtyřstupu dlouho před pokynem pořadatele, že se za minutu vychází, instrukce, za jak dlouho se musí daný úsek urazit, aby všichni dorazili do místa určení včas. I tak na místě panovala skvělá nálada.

Tobias Student několikanásobný medailista z ODM a Tereza Grznárová, která získala dvě medaile v badmintonu, a za nimi přichází budoucí naděje českého fotbalu, chlapci, kteří získali bronzovou medaili v týmu Ústeckého kraje.

Zleva Tereza Grznárová, Daniel Škanta, Tadeáš Terynek, Tobias Student.

Vpředu v průvodu šli medailisté z Olympiády dětí a mládeže, která se uskutečnila na konci června v Jihočeském kraji. Za nimi už se řadili kluby v abecedním pořadí, třeba atleti dorazili nejen z Mostu, ale i z Ústí a ze Žatce. V areálu si pak společně užívali slavnostní program. 

Na zahájení nechyběla ani oblíbená kapela Mirai.

 

Týmy tvořené olympioniky a populárními osobnostmi Česka soupeřily v několika disciplínách přímo na pódiu a v několika disciplínách se utkaly v průběhu týdne, z čehož se točily jednotlivé medailonky. 

Jednotlivé kluby, ale ani návštěvníci slavnostního zahájení si nenechali ujít příležitost vyfotit se s "mosteckou Eiffelovkou". 

Olympijský festival se oficiálně otevírá dnes ve 14 hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru