Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj – Pořád samý sliby a kde nic, tu nic. Někteří to určitě znáte. Je zima, projíždíte výstupy numerických modelů a vzrušeně se těšíte, až dorazí ta avizovaná chumelenice a po ní mrazy. Teď je léto a je to to samé. Kolikrát už numerické modely všem učencům namazaly med kolem huby, že co nevidět dorazí supr dupr megatropy?

Mazáníčko medíčku proběhlo i ve čtvrtečním odpoledním běhu jednoho nejmenovaného numerického modelu: Češi se 7. srpna mohou těšit na 35 až 39 °C, ojediněle 40 °C. Tohle ještě ujde. Nedávno to vypadalo, že Čechy sežehne 38 až 42 °C ve stínu. Kecy, kecy, kecičky. Navzdory všemu oteplování pořád žijeme a za chvíli zas budeme remcat, že je zima a že pořád chčije. Pokud si tedy Slunce pořádně neuleví a nepošle pozemšťany do středověku, respektive totálního chaosu, rozvratu.

Si to zkuste představit, že by najednou nic nefungovalo. Jakože vůbec nic. Nefunkční socky by v ten moment zřejmě představovaly nejmenší problém...

No nic. Začíná olympiáda v Paříži a Olympijský festival v Mostě. Co na to počasí?

26. července:

Most: Trochu mraky, srážky žádné. Minima kolem 16 až 12 °C. Maxima okolo 24 až 28 °C.

Paříž: Mráčky, nejvyšší odpolední teploty cca 23 °C.

 

27. července:

Most: Trochu mraky, přeháňky a bouřky. Minima kolem 19 až 15 °C. Maxima okolo 28 až 32 °C.

Paříž: Mráčky, zřejmě sprchne, nejvyšší odpolední teploty cca 20 °C.

 

28. července:

Most: Do oběda nic moc, potom pěkně. Minima kolem 21 až 17 °C. Maxima okolo 22 až 26 °C.

Paříž: Slunečno, nejvyšší odpolední teploty cca 27 °C.

 

29. července:

Most: Převážně modro, tj. sluníčko. Minima kolem 14 až 10 °C. Maxima okolo 24 až 28 °C.

Paříž: Slunečno, nejvyšší odpolední teploty cca 30 °C.

Poněkud stroze řečeno, ale koho v nejbližších dnech bude zajímat počasí, co? Olympiáda sem, olympiáda tam, všude samé jezero... Je tu někdo, koho to naprosto nezajímá?

C'est la vie, mesdames et messieurs. Soleil dans l'âme. Paix. Et au revoir.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru