V areálu je i hala v níž si mohou návštěvníci vyzkoušet šerm. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Olympijský festival se koná v Česku teprve na čtvrtém místě. Po Lipnu a Brně a Ostravě zvolil Český olympijský výbor jako novou vhodnou destinaci severočeský Most a jeho stejnojmenné jezero. Co návštěvníky čeká a na co se připravit?

Vstupenky je možno si koupit na webu Olympijský festival. Ceny vstupenek jsou stanoveny takto:

  • Děti do 6 let: ZDARMA
  • Děti 6-12 let: 100 Kč
  • Mládež od 13 let a dospělí: 200 Kč
  • Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 12 let) vč. 1 hrací karty: 400 Kč
  • Senioři, ZTP, ZTP/P: ZDARMA

Mostečané mají na Olympijský festival zvýhodněné vstupné. Nárok na něj mají obyvatelé města s trvalým pobytem v Mostě a přilehlých obcí: Bečov, Bělušice, Braňany, Havraň, Korozluky, Lišnice, Lužice, Malé Březno, Obrnice, Patokryje, Polerady, Skršín, Volevčice a Želenice. Zvýhodněná vstupenka platí po celou dobu festivalu. Ovšem pozor, se zvýhodněnou vstupenkou v jeden den můžete vstoupit pouze jednou, pokud areál opustíte, vpuštěni dovnitř budete zase až druhý den.

 

V celém areálu vzniklo 48 sportovišť, přičemž v nabídce bude ale více sportů, některá sportoviště se budou v průběhu festivalu upravovat. „Na každém stanoviště je instruktor, člověk z místního oddílu, nebo zástupce sportovního svazu. V případě zájmu vždy předají kontakt na místní sportovní oddíly, aby se od září zájemci mohli zapojit do oněch oddílů. Pro děti i nás je to velmi důležité, protože pořád pociťujeme výpadek dětí za ty dva covidové ročníky," poznamenala mluvčí Českého olympijského výboru Veronika Linková.

V areálu je také množství prodejních stánků s pestrou nabídkou jídla, ale i sportovních potřeb. „Co se týče jídla a pití, nebude chybět tradiční párek v rohlíku, ale bude i nabídka zdravější stravy," podotkla Veronika Linková. V celém areálu jsou možné platby pouze bezhotovostně. „Víme, že ne každý má platební kartu, což se pravděpodobně bude týkat i dětí, které se zúčastní příměstského tábora. Pro tuto skupinu lidí je proto připraven stánek, kde si každý může půjčit speciální kartu, na níž je mu započtena částka, kterou u stánku v hotovosti zaplatí. V případě příměstského tábora toto s dětmi budou postupně vyřizovat vedoucí," dodala mluvčí.

Areál se rozkládá na travnaté ploše, protože se počítá i s návštěvou imobilních osob a seniorů, vedou po celém areálu chodníčky, po nichž se budou kočárky či vozíčky snadno pohybovat. „Je připravena i exhibice paraplavání, kdy nám naši reprezentanti ještě před paralympiádou předvedou svou formu," podotkla Tereza Doušová, manažerka sportovního programu.

Návštěvníci se z areálu také díky přemostění dostanou k vodě, kde jsou mola a i ohraničený bazén. „V pátek a v sobotu zde bude probíhat výuka plavání, případně zdokonalovací kurzy. Tento kurz se platí zvlášť a jeho cena je 150 korun, mezi zvlášť placené sporty patří ještě jachting, kde cena je 280 korun na osobu na hodinu," dodává Tereza Doušová. Tyto aktivity si na webu Olympijského festivalu můžete předem zarezervovat.

Ten je neskutečně pestrý, plný exhibic a kurzů. Návštěvníci si proto mohou volit výběr dne návštěvy i podle toho, co je zajímá. Kompletní program najdete ZDE, ve vyhledávači si můžete najít i určitý sport. Poslední den olympiády, tedy v neděli 11. srpna navíc z olympijského areálu budou startovat účastníci Mistrovství České republiky středního triatlonu.

V areálu je také se možné ubytovat v komfortních bell tent stanech pro dvě nebo pět osob. „Aby se večer ubytovaní hosté v areálu po konci programu nenudili, připravili jsme pro ně večerní kino," dodala mluvčí Veronika Linková.

Stany mají stále ještě volné kapacity. Zarezervovat si ubytování můžete ZDE.  

O parkování a dopravě k festivalovému městečku jsme informovali ZDE.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru