Vstupní hala Repre. Zdroj: město Most
Most

Most - Radní města Mostu si prohlédli aktuální stav prací při rekonstrukci kulturního domu Repre. Ta začala letos v dubnu a skončí v roce 2026. 

„V současné chvíli probíhají demolice příček nenosných konstrukcí, odhalování nosné konstrukce. To nám teď ukazuje, v jakém skutečném stavu je ta železobetonová konstrukce a ocelová konstrukce. Zároveň probíhá příprava na přístavby A a B, což jsou přídavná schodiště a výtahové šachty,“ popisuje Matěj Benda, koordinátor inženýrské činnosti.

Na stavbě pracuje okolo čtyř desítek lidí. Při své práci už odhalili, jakým ledabylým způsobem se Repre v letech 1972 až 1984 stavělo. Velmi časté jsou zazděné pytle od cementu či třeba rukavice, a celkově nízká kvalita zednických prací. 

„Jsem rád, že jsme se do takového projektu pustili. Ale jsem zdrcen tím, v jakém stavu celá budova byla a úplně se divím, že do dnešní doby vůbec vydržela,“ uvedl radní Vlastimil Vozka. 

„Jsem moc rád, že stavební práce pokračují a vždycky si vzpomenu na sedm let usilovné práce, kdy jsme s kolegou Markem Hrvolem a Markétou Starou pracovali na tom, abychom zařídili rekonstrukci Repre. A dneska jsem rád, jsem vděčný, že práce pokračují podle harmonogramu a věřím, že se brzy dočkáme jeho otevření,“ doplnil senátor a radní města Mostu Jan Paparega. 

Ve zrekonstruovaném kulturním domě Repre má být kromě přestěhované městské knihovny multifunkční sál na plesy s kapacitou 800 lidí, sály pro konference, planetárium, kino či restaurace. Počítá se také s opravou okolního venkovního prostranství.

FOTO

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru