Takto zachytil v květnu polární záři Pavel Fekete.
Most

ČR – Meteorologové v úterý vpodvečer vydali upozornění, že dnes v noci pravděpodobně bude pouhým okem opět vidět polární záře. 

„Dnes večer nebo během noci je naděje na polární záři, možná viditelnou i pod tmavou oblohou pouhým okem. Čekáme totiž na příchod materiálu z několika silnějších erupcí, které v uplynulých dnech proběhly na Slunci. Přesnost modelů, které trajektorie výronů hmoty počítají, je ale omezená, takže se musíme nechat překvapit. Ve hře je mnoho variant. Jisté je, že noc bude jasná nebo skoro jasná a z meteorologického hlediska budou podmínky případně výborné. Tak teď už jen to štěstí…," vydal zprávu Český hydrometeorologický ústav.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru