Místo těchto garážových kójí bude klasická oplocená parkovací plocha. Foto: jip
Most

Most – Garážové drátěné kóje v ulici Jana Kubelíka budou brzy odstraněny. Město již před prázdninami oznámilo, že daný prostor hodlá přeměnit v klasické oplocené parkoviště. Nájemci stávajících parkovacích kójí mají přednostní právo na přidělení parkovacího stání. 

Parkovací kóje jsou již v nevyhovujícím technickém stavu a parkoviště nevyhovuje platným normám a rozměrům. Zahájení prací je naplánováno na dnešní den, tedy středu 1. srpna. Během prvních dvou dnů bude připraveno staveniště a demontovány stávající kóje. „Těžká technika dorazí na místo nejspíše v pondělí 5. srpna. Samotná výstavba potrvá zhruba 10 týdnů a bude zahrnovat i instalaci nového veřejného osvětlení a oplocení parkoviště s přístupovou brankou," uvedla mluvčí města Klára Vydrová.

Na parkovišti bylo 46 parkovacích míst, tento počet zůstane zachován.

Ne všichni nájemci garážových stání jsou z rekonstrukce nadšeni. „Chápeme to hlavně u těch, kteří garážové stání využívali spíše jako další odkladiště nepotřebných věcí. Nicméně tato plocha má sloužit k parkování, k ukládání věcí se mají využívat sklepní kóje. Kdo měl v nájmu některou z garáží, má přednostní právo na pronájem parkovacího místa i nyní," poznamenal již v červnu při oznámení záměru primátor města Marek Hrvol. 

Stavebními pracemi je pověřena firma Rasevo, která uspěla ve vyhlášené veřejné zakázce s cenovou nabídkou ve výši zhruba 6,8 milionu Kč, což je zhruba o 300 000 Kč méně, než se původně předpokládalo.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru