Foto: Policie ČR
Most

Lounsko – Objasnění série 6 skutků, ať už vloupání, krádeže vozidla nebo maření výkonu úředního rozhodnutí, si připsali kriminalisté z lounského Oddělení obecné kriminality. Zjistili totiž, že za trestnou činností v okrese stojí šestice osob, přičemž dle našich informací některé činy spáchali společně a jiné zvládli samostatně. Někteří z nich byli již za obdobnou trestnou činnost dříve odsouzeni soudem.

Tou dobou neznámí pachatelé kradli v okrese Louny, přičemž první skutek se stal na Podbořansku koncem roku 2023. V areálu místní firmy bylo odcizeno vloupáním od potravin až po tabákové výrobky.

„V dalším případě, který se odehrál v dubnových brzkých ranních hodinách, se již jednalo o krádež červené dodávky i s nákladem v obci nedaleko Loun. Vozidlo v hodnotě více než 300 tisíc korun se podařilo vypátrat operativcům z lounské kriminálky a vrátilo se k právoplatnému majiteli," popsal další jednání skupiny policjení mluvčí Jakub Mareš.

3107octavka b2c44

Foto: Policie ČR

Pokračování série na sebe nenechalo dlouho čekat a vloupáním do sklepních prostor bytového domu nedaleko Žatce bylo odcizeno motokolo v hodnotě šesti tisíc korun.

Následující noc vplížením do areálu žateckého sportoviště byla odcizena dvě jízdní kola v hodnotě 30 tisíc korun. Po výtečnících zůstala pouze díra v plotě.

O pár dní později bylo zjištěno další vniknutí do jedné z budov na Žatecku. Tam byla zjištěna škoda odcizením nejméně 100 tisíc korun.

Následkem počínání v těchto případech došlo ke škodě bezmála půl milionu korun. Na stopu pachatelům přivedly kriminalisty poznatky z pátrací činnosti a v některých případech i zajištěné stopy nebo kamerové záznamy z místa činu.

„Na základě shromážděných důkazů bylo komisařem zahájeno trestní stíhání 33leté ženy z Mostecka, 40letého muže z Podbořanska, 42letého recidivisty z Teplicka, 20letého muže a 27letého muže shodně ze Žatecka, přičemž poslední z nich i přes výzvu nenastoupil do výkonu trestu za jinou trestnou činnost a vyhýbal se spravedlnosti. Ten si navíc vyslechl obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a putoval rovnou do věznice. Další ze zmíněných, a sice muž z Teplicka, čeká na verdikt soudu ve vazební věznici," dodal mluvčí.

V případě uznání viny soudem hrozí některým z nich až pěti letý pobyt za mřížemi.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru