Policejní vozy včera parkovaly před starou budovou chomutovské radnice, ústeckým magistrátem i firmou společnosti Rocknet v Jirkově. Foto: Jitka Fárová
Most

Chomutov – Městem lomcuje skandál, který téměř nemá obdoby. Včerejší zásah hospodářské kriminálky otřásl nejen radnicí, ale i dalšími institucemi, které město spravuje. Náměstkyně krajské státní zástupkyně Kateřina Doušová informovala o dalších konkrétních osobách, které byly zadrženy.

Kateřina Doušová poskytla informace Kristině Cirokové ze Seznam zprávy. Už včera jsme informovali, že policie zadržela 13 osob a mezi nimi i primátora Chomutova Marka Hrabáče. Podle posledních zpráv je však obviněných více. Viní je z korupce – konkrétně se jedná o ovlivňování zadávání veřejných zakázek i přijímání úplatků. 

Informovali jsme též, že mezi zadrženými je jeden z jirkovských podnikatelů, a to jednatel společnosti Rocknet Ladislav Šmucr. Podle našich informací byl kriminalisty zadržen v autě na D7.

Podle Seznam zprávy ve vazbě přes noc pobyla také ředitelka Zooparku Chomutov Věra Fryčová a ředitel Správy a údržby silnic Ústeckého kraje Libor Tačner. Mluvčí zooparku František Kremer k dané věci odmítl cokoliv říct a okamžitě hovor ukončil.

Obvinění si vyslechl i ředitel chomutovské městské policie Tomáš Douda. „Mohu potvrdit, že je stíhán pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby,“ uvedla Doušová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru