Reprofoto video: Policie ČR
Most

Ústecký kraj, Lounsko - V sobotních brzkých ranních hodinách, zhruba kolem půl 4 ráno, ticho žateckých ulic přerušilo kvílení pneumatik a hlasitá rána. Tu ale zaslechli policisté z oddělení hlídkové služby Postoloprty a vydali se směrem ke zdroji těchto hlasitých zvuků.

"Zanedlouho nalezli převrácený nákladní automobil tovární značky MAN. Posádka se nacházela stále ve vozidle a nemohla se dostat ven. Aby nedošlo k prodlení a možnému ohrožení života nebo zdraví, využili policisté svého vybavení, přičemž vytvořili únikovou cestu uvězněné ženě a muži z havarovaného vozu. V průběhu úkonů hlídky byla přivolána zdravotnická záchranná služba a hasičský záchranný sbor. Na místo vyráželi také dopravní policisté, takzvaní nehodáři, kteří po příjezdu prověřovali příčinu a okolnosti převrácení nákladního automobilu," popsal záchranou akci policejní mluvčí Jakub Mareš.

Nicméně aby toho nebylo málo, k místu nehody přijel řidič se svým Fordem GALAXY. "Policisté mu dali gesty na vědomí, že z důvodu záchranných prací složek IZS je komunikace uzavřena. Třicetiletý řidič se snažil z místa odjet. To se mu ale nepodařilo. Narazil totiž do služebního KODIAQu policistů, kteří byli u převráceného kamionu jako první. Tentokrát se jim prvenství u dopravní nehody znovu podařilo, ale bohužel jedno z nabouraných vozidel bylo to jejich," informoval dále mluvčí.

Strážci zákona přispěchali k řidičově okénku zmíněného Fordu a zacítili silný zápach alkoholu. "Domněnka, že by mohl být řidič pod vlivem, se jim potvrdila, když jim přístroj ukázal pozitivní výsledek s hodnotou přes dvě promile. Z tohoto důvodu dopravní policisté zadokumentovali veškeré skutečnosti související s dopravní nehodou a zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten hrozí trest až 3 roky odnětí svobody," dodal na závěr Jakub Mareš.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru