Příspěvky, které Jirkovan zveřejnil na svém profilu, vyděsily hned několik lidí. Foto: PČR
Most

Jirkov – V době, kdy Evropou opět otřásají případy krvavých útoků na bezbranné nevinné lidi, začal jistý Jirkovan zveřejňovat výhružné zprávy. Chomutovský vyšetřovatel ho v minulém týdnu obvinil ze spáchání trestných činů šíření poplašné zprávy a výtržnictví. Za zdmi vazební věznice tak bude tento mít tento 29letý muž čas přemýšlet o svém počínání.

Poznatky o podivných a násilných příspěvcích, jenž dotyčný umístil na svůj facebookový profil, získali policisté od občanů. Muže následně ztotožnili, okamžitě zjistili, kde by se měl aktuálně pohybovat, a díky osobní a místní znalosti jej v krátké době vypátrali a zadrželi.

Jirkovan měl podle dosud zjištěných informací během pár dní zveřejnit několik příspěvků s výrazně násilným podtextem. „Jednalo se o fotografie střelných zbraní doplněných komentáři ve smyslu, že se „to“ už blíží, nebo že popravdě umře v blízké době pár lidí přirozenou smrtí atd. Sdílel také videa a fotografie, a to třeba se záběry různých zbraní včetně revolveru, obušku, „boxera“ anebo fotku, na níž je sám zachycen s nespecifikovanými střelnými zbraněmi," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Někteří lidé, jež jeho příspěvky viděli, se díky nim obávali o bezpečí. „Kromě zmíněných příspěvků má však mít muž na svědomí i fyzické napadení dvou mužů, k němuž došlo začátkem srpna uprostřed noci v jirkovské ulici Dvořákova," dodala mluvčí. Oba od něho „schytali“ po krátké rozepři ránu sevřenou pěstí do hlavy, přičemž jeden z nich díky tomu spadl na zem. Druhého napadeného pak agresor ještě kopl do krku.

Poté, co kriminalisté Jirkovana dopadli a zahájili jeho trestní stíhání, podal vyšetřovatel podnět ke vzetí do vazby. Státní zástupce i soudce byli stejného názoru a tento recidivista, který byl mimo jiné i za výtržnictví opakovaně odsouzen, tak skončil znovu „v chládku“.  V závislosti na rozhodnutí soudu tam může strávit až tři roky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru