Zapůjčený kloubový Ikarus. I takový, v hnědém zbarvení, jezdil v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Vystavené veterány, kterými se můžete projít, neobvyklá pracovní vozidla i moderní elektrické autobusy. K tomu doprovodný program. To vše přilákalo do Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova v jeho mosteckém areálu zástupy lidí. V sobotu dopoledne se tam konal Den otevřených dveří.  

„Jsme nadšení, že lidé přišli v tomto ne zrovna vlídném počasí. Ukazujeme tady historická vozidla i vozidla z běžného provozu. Máme tady spoustu vyžití pro děti, je tady, státní policie, lidem jsme ukázali naši sanitní dopravu,“ přiblížil ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. 

Z historických vozidel, která kdysi jezdila i v mostecké městské hromadné dopravě, se dopravnímu podniku podařilo zajistit i „Čabajku“, kloubový autobus Ikarus maďarské výroby. Z Děčína zase dorazil dvoupatrový autobus Leyland, který kdysi brázdil londýnské ulice. A kdo chtěl, mohl si vyzkoušet šlapací drezínu. 

Nestihli jste přijít? „Další den otevřených dveří budeme dělat v litvínovské části dopravního podniku,“ dodal Daniel Dunovský. Program bude obdobný.  

Tak si zapište: 28. září 2024 od 9:00 do 12:00 hodin v rámci litvínovské Svatomichaelské slavnosti.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru