Ilustrační foto
Most

Mostecko – V minulých zadrželi policisté v mosteckém okrese dvě osoby se zákazem řízení. 

Na první z nich narazila uniformovaná hlídka z policejní stanice Lom. Při dopravně bezpečnostní akci na silnici mezi Lomem a Duchcovem zastavili vozidlo značky Škoda. Z požadovaných dokladů řidič předložil pouze občanský průkaz, protože řidičák má v „čistírně“. „Odebral mu jej Městský úřad Litoměřice, který 65letému muži uložil v polovině letošních prázdnin zákaz řízení motorových vozidel,“ podotkl policejní mluvčí Václav Krieger.

Na druhou osobu, 25letou motorkářku, narazili hamerští policisté v Horním Jiřetíně. Řidička na sebe upozornila jízdou bez registrační značky. Na výzvy policejní hlídky k zastavení nereagovala. Zřejmě se domnívala, že má na motorce výhodu. V Horním Jiřetíně projela žena několik ulic a mířila směrem k černickému rybníku. Tam na účelové komunikaci sjela na travnatý terén a pak do koryta potoku. „Motorkářka se snažila svůj stroj dostat opět na zpevněnou cestu. To se jí ale po několika pokusech nepovedlo,“ podotkl mluvčí s tím, že z motorky tak musela sesednout. To už policisté vyběhli z vozidla směrem k ženě z Chomutova, kterou zadrželi. „I ona měla totiž uložený zákaz řízení všech vozidel, o kterém rozhodl Okresní soud v Hradci Králové už v roce 2022. Omezení je platné ještě jeden rok,“ dodal Václav Krieger.

Na policejních služebnách si muž i žena převzali sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to jim hrozí v případě uznání viny až dvouletý pobyt ve vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru