Podle posledních informací nakonec Labe nepřesáhne výšku 7 metrů. Foto: Petr Sochůrek
Most

Ústí nad Labem – S dopravními komplikacemi z důvodu blížící se povodňové vlny musí počítat řidiči v Ústí nad Labem. Stále kvůli postaveným povodňovým stěnám zůstává uzavřena silnice I/30 protínající protipovodňovou vanu, jejíž zatopení brání těsnící vak. Voda z řeky Labe však zaplavila přilehlé garáže v Zanádraží.

„Zavření a zatopení protipovodňové vany jsme navrhli s ohledem na predikce, že Labe vystoupá na osm metrů. Nyní máme informace, že to nebude ani sedm metrů, takže jsme začali opět odčerpávat vodu, která tam napršela, a nyní ve dvě hodiny, kdy zasedá protipovodňová komise, navrhneme, aby se tento úsek opět pro provoz otevřel. Záleží, zda to odsouhlasí i zbytek komise. My jsme technicky schopni zajistit zprovoznění ještě dnes. Je to však odvislé i na napojení na další návazné křižovatky mimo naši správu,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Nejhorší dopravní situace zůstává v blízkosti mostů přes řeku Labe, kde dopravu musí usměrňovat policisté i strážníci. Práci jim neusnadňují profesionální řidiči kamionů, kteří se i přes zákazové značky snaží zkrátit cestu přes Benešův most. 

Foto: Petr Sochůrek

Zpoždění nabírají autobusy městské hromadné dopravy. V ranní špičce řada lidí raději vystupovala a vydala se do svého cíle pěšky. 

Foto: Petr Sochůrek

Podle modelového grafu Českého hydrometeorologického ústavu má podle nejnovějších dat řeka Labe v Ústí nad Labem kulminovat ze středy na čtvrtek oproti předpovídaným osmi metrům ve výšce 674 centimetrů.

Protipovodňová komise zasedala i v Děčíně. „Situace se vyvíjí pozitivně, vše monitorujeme a jsme připraveni reagovat na změny," uvedl po jednání komise primátor města Jiří Anděl.

Labe má podle posledních informací kulminovat v úterý ve 22 hodin na výšce cca 675 cm. Povodí Labe proto nedoporučilo stavbu dalších protipovodňových zdí (na kruhovém objezdu u mototechny). V případě, že by byla jejich stavba potřeba, město má připravené dobrovolné hasiče a je schopně reagovat v řádu hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru