Ilustrační foto z ročníku 2023: FB Divadelní piknik Volyně
Most

Most – Celostátní přehlídka amatérského činoherního a hudebního divadla pod názvem Divadelní Piknik Volyně se kvůli výstavbě obchodního centra na zahradě původního festivalového působiště ve Volyni přesune do Mostu. Konání přehlídky je plánováno na roky 2025 a 2026. Radní na svém dnešním mimořádném jednání konání Divadelního Pikniku v Mostě odsouhlasili a na jeho pořádání uvolní částku 350 tisíc Kč.

O konání přehlídky v Mostě rozhodl NIPOS, který je jednou ze státních příspěvkových organizací Ministerstva kultury ČR. Most byl jedním ze sedmi měst, které vyslovilo nabídku a ochotu ujmout se této úlohy, když NIPOS hledal nového spolupořadatele. Dalšími uchazeči byla města Česká Lípa, Klášterec nad Ohří, Kroměříž, Česká Třebová a Týn nad Vltavou.

Komise na nabídce Mostu ocenila především mnohostrannou podporu města, rozmanitost hracích prostor, dostatek vnitřních a venkovních možností pro setkávání účastníků, kapacitní a cenovou dostupnost ubytování a významný potenciál k rozvoji festivalu. Důležitým faktorem při rozhodování byla i vzájemná symbióza divadelního festivalu a města. Festival by mohl pomoci s bouráním předsudků o okrajovém regionu a oživením města, město Most zase festivalu s jeho rozvojem a růstem.

Program Divadelního Pikniku bude rozmanitý. Nebude v něm chybět klasická dramatika, autorské divadlo nebo dokonce i scénické čtení. Během festivalu budou k jednotlivým inscenacím probíhat diskusní fóra.

Přehlídka se uskuteční ve dnech 27. června – 4. července 2025 a 30. června – 7. července 2026.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru