Prior patří mezi výrazné budovy centra města. Po rekonstrukci už nemá dělat městu ostudu. Foto: město Most
Most

Most – Jednomyslně se mostečtí zastupitelé při čtvrtečním veřejném jednání shodli na odkupu budovy Prioru a jeho přilehlých pozemků.

Kupní cena je dohodnuta na 62 milionů korun bez DPH, aktuálně je Prior v majetku LE CYGNE SPORTIF GROUP, a. s. Cenu stanovil znalecký posudek. O odkup se vedení města snaží již několik let. Současný majitel však vždy požadoval částku cca 119 milionů korun. 

Budova Prioru je 47 let stará. Na přelomu let 2027/2028 by mohla být zahájena rekonstrukce. Jaké plány s budovou město má, jsme informovali ZDE.

V diskuzích obyvatel Mostu se řada lidí vyjádřila pro zachování prodejní plochy pro současnou galanterii, domácí potřeby a papírenství pod značkou Prior. Primátor Marek Hrvol ujistil Mostečany, že budovu město odkoupí i s nájemními smlouvami současných prodejců. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru