Most bude opravovat tento most. Cena prací přesáhne 35 milionů korun. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Most spojující město s areálem děkanského kostela čeká v příštích měsících rekonstrukce. Proto se dnešním dnem přes něj uzavírá provoz. To však neplatí pro pěší. Zatímco motoristé a cyklisté mohou k překonání koridoru I/13 využít most u oblastního muzea, pro pěší je to jediná přímá spojnice ke kostelu.

Uzavření mostu ovlivní také městskou hromadnou dopravu. Autobusové linky 16 a 30 budou vedeny ze zastávky Zimní stadion po objízdné trase ulicí Chomutovskou přes okružní křižovatku u Oblastního muzea na silnici III/2565, účelovou komunikací do ul. Kostelní do zastávky Děkanský kostel.

Náhradní trasa pro linky 16 a 30. Zdroj: DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova

Po celou dobu uzavírky bude v obou směrech zrušena pro linky 16 a 30 zastávka "RICO", nebližší náhradní zastávky budou Děkanský kostel nebo Zimní stadion. Nový jízdní řád najdete ZDE.
 
Most je v havarijním stavu, bude opravena jak část pro jízdní dopravu, tak postupně lávky pro pěší. Město před zahájením rekonstrukce zažádala o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Předběžné náklady jsou vyčísleny na 35,6 milionu korun. Dotace je přidělena v objemu 31,7 milionu korun. Opravy zahrnují sanaci viditelných částí spodní stavby, obnovu mostního svršku, instalaci nové izolace a říms, a opravu kolektoru.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru