Kamera míří na místo, kde lidé odkládají objemný odpad. Foto: MP Most
Most

Most - Městská policie v Mostě využívá kamerový systém k odhalování přestupků spojených s nelegálním odkládáním objemného odpadu. Díky rychlému zásahu operátorů a motohlídek dochází k efektivnímu řešení těchto situací, které negativně ovlivňují vzhled města a způsobují problémy s údržbou veřejných prostranství.

Jedním z nedávných případů se odehrál v ulici W. A. Mozarta, kde operátor kamerového systému zaznamenal muže, který odložil objemný odpad ke kontejneru. „Operátor okamžitě předal informaci spolu s popisem osoby motohlídce strážníků, kteří popsaného muže našli a zajistili,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Veronika Loucká. Muž se k přestupku přiznal a následně mu byla uložena pokuta. Pod dohledem strážníků poté odpad odklidil do nedalekého velkokapacitního kontejneru.

Podobná situace nastala také v ulici Javorová, kde strážníci přímo na místě přistihli dalšího muže, který po 20. hodině odkládal objemný odpad před dům. Na dotaz strážníků tvrdil, že se chystá rozebranou skříň odvézt. „Strážníci muže poučili, že odpad nemůže odložit ke kontejnerům, jinak se dopustí přestupku,“ dodala Loucká. Strážníci poté opustili místo, ale požádali operátora kamerového systému, aby prostor nadále monitoroval.

Po uplynutí 40 minut operátor znovu zaznamenal, jak dva muži odkládají objemný odpad vedle kontejnerů. „Strážníci na místě pořídili fotodokumentaci a společně s videozáznamem a identifikací přestupce předali veškeré poznatky správnímu orgánu k dalším úkonům,“ doplnila mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru