V bytě se choval, jako kdyby tam byl stále doma. Jen neměl klíče... Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Pokud váš domov navštíví nezvaná návštěva, příjemný pocit nemáte, ani když se dopátráte toho, že oním pachatelem je s největší pravděpodobností vaše blízká osoba. Přesně tento případ řešili o víkendu policisté v Mostě.

„O uplynulý státní svátek si policisté z obvodního oddělení Zahradní přivedli k výslechu 33letého Mostečana, který se měl vloupat do bytu své matky," potvrdil informaci policejní mluvčí Václav Krieger.

Žena byla na celodenní rodinné návštěvě a po návratu domů musela kontaktovat tísňovou linku. Všimla  si totiž otevřeného okna jejího přízemního bytu a chybějících potravin ze stolu i z lednice. Hlídka získala podstatné informace o pravděpodobné osobě, která přišla oknem na nezvanou návštěvu. „Mělo se jednat právě o syna poškozené, který jí v koši na prádlo ještě drze zanechal své špinavé oblečení," podotkl mluvčí.

Policisté ze získaných poznatků povedeného synáčka vypátrali v místě, kde přespává a převezli ho na služebnu. K neoprávněnému vstupu do bytu a k odcizení potravin se přiznal. Prý všechno snědl.

Ještě téhož sobotního večera si Mostečan převzal od policistů sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. „Vzhledem k tomu, že do bytu měl vstoupit vytlačením okna, hrozí mu v případě uznání viny až tříletý pobyt za mřížemi," uzavřel mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru