Foto: Krajská zdravotní
Most

Teplice – Krajská zdravotní zahájila v teplické nemocnici plánovanou dostavbu a modernizaci stávajícího urgentního příjmu v pavilonu F, která povede ke zlepšení kvality poskytované péče, zvýšení kapacity lůžek a vytvoření lepších podmínek pro personál. Hotovo má být za rok v říjnu.

V rámci rozšíření kapacity tu vyroste i zbrusu nová dvoupodlažní přístavba pro expektační lůžka, sesternu a vyšetřovny v prvním podlaží, a zázemí personálu i technické prostory ve druhém podlaží. Dostavbu za téměř 80 milionů korun financuje Ústecký kraj, konkrétně ze SOHZ ÚK (Služby obecného hospodářského zájmu).

V rámci rekonstrukce dojde k navýšení kapacity expektačních lůžek urgentního příjmu z původních 3 na 7. Zvýšení počtu těchto lůžek umožní efektivnější poskytování zdravotní péče a lepší komfort pro pacienty. Dále bude vytvořeno nové zázemí pro personál (pracovny lékařů, šatny a sesterny). Součástí je také modernizace stávající budovy, která zahrnuje upgrade technického vybavení a zázemí. Přibude i přístavba s přístupovou rampou pro bezbariérový vstup, dojde k modernizaci prostor příjmu pacientů a budou provedeny venkovní úpravy včetně komunikací pro urgentní příjem.

Foto: Krajská zdravotní

„Dostavba a modernizace urgentního příjmu v teplické nemocnici koresponduje s dlouhodobým trendem Krajské zdravotní držet krok se soudobými požadavky nemocniční péče. Tato dostavba je důležitým krokem ke zlepšení poskytování zdravotní péče v našem regionu. Koncept vychází vstříc jak našim pacientům, tak zdravotnickému personálu. Dostavbou urgentního příjmu v Teplicích pokračuje Krajská zdravotní v cíli zajistit urgentní příjem ve všech svých nemocnicích,“ uvedl dnes Ing. Jakub Komárek, předseda představenstva společnosti Krajská zdravotní.

Některá oddělení budou po dobu dostavby přemístěna do pavilonu J. Týká se to pohotovosti pro dospělé, ambulance lékařské pohotovosti, převazové chirurgické ambulance a čekáren. „Naším cílem je, aby se stavební práce dotkly chodu oddělení co nejméně a pacienti i personál se v průběhu stavby cítili komfortně,“ vysvětluje ředitel teplické nemocnice MUDr. Tomáš Hrubý.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru