Z nového fotopointu bude úžasný výhled na jezero Most. Ilustrační foto: Marek Kapoun
Most

Most – V těchto dnech návštěvníci měli usednout do zrekonstruované restaurace hradu Hněvín. Nebude tomu tak, z důvodu neočekávaných prací, které vše zkomplikovaly. Nový termín zprovoznění restaurace tak připadá na jaro. A pokračují i práce na zpevnění hradeb.

„Předpokládáme, že bychom mohli mít hotovo do konce roku, nejpozději v průběhu ledna. Následovat bude kolaudace a někdy na jaře otevření restaurace,“ potvrdil vedoucí odboru investic František Jirásek.

Kromě toho pokračuje také rekonstrukce opěrných zdí. Ani ta nejde podle plánů. „Na jaře jsme museli vypovědět smlouvu původní firmě, z důvodu nekvalitně provedených prací v nesouladu s podmínkami Národního památkového ústavu. Už máme vybraného nového zhotovitele. Ten už jednu etapu rekonstrukce hradeb na Hněvíně provedl a byli jsme s výsledkem prací velmi spokojeni,“ poznamenal František Jirásek. Tato firma se dle jeho slov musí popasovat s tím, co po sobě zanechala původní firma a dokončit to, co mělo být dle očekávání hotové na jaře tohoto roku.

Stavebně rušno bude na Hněvíně ale i nadále, město totiž plánuje opravu dřevěných prvků a dvou altánů. „Tato akce je odvislá také od toho, zda získáme dotaci. Chceme revitalizovat všechny dřevěné části hradu – jak vnitřní, tak vnější. V havarijním stavu jsou oba altány. Jeden je situován směrem na Matyldu, druhý je u vchodu do hradu,“ vysvětlil vedoucí odboru investic. Do žádosti o dotaci byl zahrnut i záměr vybudovat fotopoint na hradu Hněvín. „Na tuto stavbu už uzavíráme smlouvu s vybraným zhotovitelem. Uvidíme, zda klimatické podmínky dovolí jej postavit ještě letos, nebo až na jaře příštího roku.

Zároveň v podhradí u vodárny město postaví altán nový, který byl mezi vítěznými návrhy participačního rozpočtu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru