REKLAMA
Na provizorní lávce pro pěší se zatím ještě pracuje. Foto: jip
Most

Ústí nad Labem – Zářijová povodeň v Ústí nad Labem se dotkla i termínů pro zprovoznění lávky pro pěší a uzavření mostu Ed. Beneše. Vzhledem k tomu, že při dosažení 3. povodňového stupně musely být práce přerušeny, došlo i k posunu předpokládané uzavírky.

Po přerušení stavby se muselo čekat na opadnutí vody. Následně proběhlo odklízení naplavenin, kontrole a opravám na pilíři P6.

V současné době zhotovitel finalizuje soubor navržených dopravně inženýrských opatření (vedení objízdných tras, úpravy značení apod.) k předložení a odsouhlasení policií a dalšími dotčenými orgány. Se samotnou uzavírkou mostu a zprovozněním lávky pro pěší se tedy v tuto chvíli počítá koncem měsíce listopadu s tím, že termín se postupně zpřesní a veřejnost bude o uzavření i dopravních omezeních informována s předstihem.

Na vlastní termín dokončení stavby nemá toto zdržení vliv. Jak říká radní pro investice Tomáš Rieger: „Z hlediska dotace je pro nás zásadní termín dokončení celé investiční akce a ten dodržen bude. Pokud se tedy změní termín plánovaného uzavření mostu, bude to znamenat jen to, že most bude uzavřen kratší dobu. Po kratší dobu budou také Ústečané nuceni strpět s tím související omezení.“

PSALI JSME:

Výstavba provizorní lávky nabrala zpoždění! Úplná uzavírka benešova mostu se posouvá

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru