REKLAMA
Ilustrační foto
Most

Most – Mostečtí policisté se od konce června letošního roku zabývali vloupačkou, ke které došlo v prodejně s potravinami. Tehdy muž zůstal uschovaný v obchodě, aby mohl krást. Skončila provozní doba, zhasla světla a zaměstnanci opustili prodejnu, kterou zamkli. To byla ta správná chvíle, na kterou čekal 36letý muž.

Vzduch byl čistý a pozdní návštěvník měl násilím překonat uzamčené dveře kanceláře v prostoru obchodu. Odtud si podle kriminalistů odnesl dva stolní počítače a jeden notebook. „Mezi regály ho asi zaujaly i prací kapsle. K odcizené elektronice přibral ještě 18 balení toho zboží," poznamenal policejní mluvčí Václav Krieger.

V provozovně měl poškodit také stropní osvětlení a podhledy. Asi hledal cestu ven. Ta vedla ale vchodem pro zákazníky zamčenými automatickými dveřmi, které nezůstaly po odchodu lapky bez úhony. Policisté včetně kriminalistického technika zajistili po vloupačce několik stop, které důkladně vyhodnotili. „Další prověřování případu vedlo k muži z Bečova., kterého policisté velmi dobře znají. S majetkovou trestnou činností má totiž bohaté zkušenosti. Za krádeže byl už mosteckým soudem potrestán několika měsíčním vězením a na svobodu se vrátil loňský rok.

„V tomto případě poškozenému obchodu napáchal krádeží a poškozením majetku škodu ve výši téměř 57 tisíc korun. Od vyšetřovatelky si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže. Teď mu v případě odsouzení hrozí opětovný návrat za mříže až na tři roky," doplnil mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru