REKLAMA
Po rekonstrukci opět fungují i vodní prvky. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Náročná rekonstrukce parku Střed, který je nyní chloubou celého města, zaujala na celorepublikové úrovni. Ve Valticích v pátek 11. října převzala ocenění v soutěži Obec 2030 náměstkyně primátora Markéta Stará.

O obnovu desetiletí chátrajícího parku se město Most pokoušelo v posledních letech opakovaně. Cílem bylo proměnit park ve středu města zpět na oblíbené a navštěvované místo, kterým býval dříve, vrátit do parku běžný život, který se z něj postupně vytratil, a dát občanům místo, kde se budou moci opět setkávat nebo aktivně odpočívat. Rekonstrukce centrálního mosteckého parku, na jehož obnovu přispěla i Nadace Proměny Karla Komárka, byla nakonec zahájena v roce 2022 a park Střed byl následně slavnostně otevřen 1. května letošního roku. Psali jsme ZDE

Jedinečnost projektu mosteckého parku Střed spočívá v tom, že propojuje ekologické a ekonomicky smysluplné řešení s požadavky občanů na vytvoření místa pro setkávání všech generací. Efektivně pracuje mimo jiné s novými poznatky o zadržování vody v krajině.

Foto: Oldřich Hájek

Obec 2030 je platformou Sdružení místních samospráv pro podporu udržitelné energetiky v českých, moravských a slezských obcí. Vyhlášení výsledků letošního čtvrtého ročníku soutěže se uskutečnilo v prostorách Zimní jízdárny Státního zámku Valtice u příležitosti konání Celostátní konference Sdružení místních samospráv ČR.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru