Celoplošná odstávka bude letos jen v Litvínově a jen dva dny. Lokální však budou delší
K odstávkám tradičně patří ohřívání vody v hrncích a varných konvicích. Jiní v tu dobu jezdí raději na dovolenou. Ilustrační foto: e-mostecko.cz
Most

Mostecko - Společnosti Severočeská teplárenská a United Energy v pátek po poledni oznámily, že v letošním roce nepřipravují celoplošnou letní odstávku v dodávkách teplé vody pro město Most. Odlišná situace je v sousedním Litvínově.

V Litvínově je letos plánována celoplošná odstávka v délce dvou dnů ve dvou termínech, z důvodu generální opravy části tepelného napaječe pro celé město. S cílem minimalizace snížení komfortu obyvatel na co nejkratší dobu, zvolila společnost – i za cenu navýšení vlastních nákladů, přepojení na provizorní potrubí po dobu opravy napaječe. Délka odstávky je tedy nejnižší možnou dobou nutnou k přepojení na provizorní potrubí a z něj posléze na potrubí nové.

Bez teplé vody i déle jak 14 dní však zůstane část domácností a odběratelů v Mostě a Janově v lokalitách, kde je technologie natolik zastaralá a opravy a rekonstrukce natolik rozsáhlé, že je nelze zrealizovat během kratší doby.

Delší odstávka se bohužel bude opět týkat i lokality Most/Stalingradská, kde rekonstrukce zařízení probíhají již třetím rokem. "Horkovodní systém v této lokalitě je jedním z nejstarších v celém Mostě. Revitalizace a případná výměna dožitých technologií v této oblasti je pro zvýšení spolehlivosti dodávek tepla a teplé vody a snížení tepelných ztrát více než na místě," řekl Petr Horák, ředitel Severočeské teplárenské.

Pouze jeden termín není dosud stanoven konkrétně, a to právě v lokalitě Most/Stalingradská. "Jelikož dosud nejsou ukončena jednání o nejvýhodnější ceně rekonstrukce, nechceme předjímat termín, který by nebyl pro odběratele závazný. S konkrétním termínem odstávky v této oblasti tedy budou odběratelé seznámeni až v průběhu měsíce června," vysvětlil Petr Horák.

"Uvědomujeme si, že každá odstávka znamená značný zásah do komfortu obyvatel, věříme však, že naši odběratelé chápou nutnost těchto činností. Za způsobené nepříjemnosti i nepohodlí v důsledku přípravy tepelných zařízení na topnou sezónu se společnosti omlouvají," doplnila mluvčí firmy Miloslava Kučerová.

Termíny odstávek v Mostě

0505odstavkymost

Zdroj: Severočeská teplárenská

Termíny odstávek v Litvínově

0505odstavalit

Zdroj: Severočeská teplárenská

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru