OBRAZEM: Satanova pomsta a horší! Drsná soutěž v pojídání chilli v Centralu
Soutěž v pojídání chilli v Centralu Most. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Začalo to lehce pikantním nápojem a skončilo duelem s nepředstavitelně pálivým soustem na lžičce pod dohledem zdravotníka. Taková byla první soutěž v pojídání chilli v mosteckém Centralu.

U stolu v hale nákupního centra se postupně usazuje desítka odvážlivců včetně jedné ženy. Mají před sebou dvě sklenice mléka. Jedno na zapíjení a neutralizování pálivých soust, druhé ve větší skleničce slouží jako poslední záchrana a napití z ní znamená zároveň i konec v soutěži.

Začíná se lehce: S malinovou limonádou s chilli a citronem. "Tohle bylo v pohodě," prozrazuje Pechi, kameraman a mostecký muzikant, který se soutěže také zúčastnil. Sice nevyhrál, dostal se ale hodně daleko. Následovala zmrzlina s chilli, pálivý toustík a další. Prvních pět kol bylo víceméně jenom o pochutinách.

Aby lidé, a že jich okolo závodníků stálo požehnaně, věděli, čím soutěžící právě procházejí, mohli jednotlivé chody také ochutnat. Po pátém kole už začal přicházet očistec, jedny z nejpálivějších papriček vůbec. Název jedné z nich, Satanova pomsta, snad hovoří za vše. A to zdaleka nebyla ta nejhorší. Řady soutěžících řídnou, oči se začínají podlévat krví. Připravené kbelíčky na dávení naštěstí nejsou potřeba. Ve vyšších kolech už borce kontroluje vždy zdravotník a rozhoduje, zda mohou postoupit dál.

Nakonec zbývá dvojice mužů odhodlaných bojovat. "S chilli ale nemůžete vyhrát. Nepoznáte to hned, ale vždycky s ním prohrajete," prozrazuje spíkr. Přesto má i mostecký souboj vítěze. Ten po obdržení ceny odchází s kamarády spláchnout pálivé pátečním pivkem.

Na toto místo ještě připravujeme video. A je na co se těšit ;)

Fotogalerie

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru