Oblaka Mostecko ráda. I o prodlouženém víkendu číslo dva
Jak bude o prodlouženém víkendu? Ilustrační foto
Most

Mostecko - Pozemskému časoprostoru vyhrazený pravý dolní roh operačního systému Okna X hovořil o pátku 5. 5. 2017 a odpoledni, když u mnohých lidí na Mostecku odstartovala produkce hormonu štěstí - začíná přeci prodloužený víkend. Po pohledu z okna ale možná vzrušení mírně opadlo, přeci jen, ta zdánlivě nekonečná bílošedá deka moc stimulující není.

Je to trochu ironie, ale kdyby Mostecko leželo dejme tomu o 1 700 km severněji, hned by bylo slunečněji na duši i obličeji - mnohá zákoutí Skandinávie nejenže hlásila jasnou oblohu, ale také teploty okolo 20 až 22 °C. To naštve, co?

A pravděpodobně asi moc nepotěší ta skutečnost, že ani prodloužený víkend číslo dva nikterak slunný nebude - oblaka zkrátka Mostecko ráda. Věci se mají tak, že mosteckému vzdušnému prostoru bude kralovat nižší tlak vzduchu, který nutí vzduch ke kondenzaci. Pakliže jste se tedy těšili na pohodový odpočinek na slunci, budete poněkud zklamáni. Ale není všem dnům konec, ostatně, za dva měsíce je tu další prodloužený víkend (budete-li mít nohy na stole i v nesváteční pátek). Pojďme k předpovědi počasí na následující dny.

Sobota 6. 5. 2017

Hned sobotní den bude tvrzení, že ani prodloužený víkend číslo dva nikterak slunný nebude, tak trochu oponovat, neb se jeví být bohatší na sluneční paprsky - od rána až do večera nám bude, lépe řečeno měla by, dělat společnost skoro jasná až polojasná, spíše to druhé, obloha, pouze na začátku dne může být ještě mraků, avšak ne vodonosných, o trochu více. Srážky se teoreticky objevit mohou, a to po obědě ve formě přeháněk, příp. se může zjevit i slabší bouřka. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 °C. ráno v minimu kolem 8 °C.

Neděle 7. 5. 2017

V noci a možná také ráno ještě až skoro jasno, poté až do konce dne a s ním i týdne počítejte s převládající velkou oblačností, jinak řečeno s oblačnou až zataženou oblohou. Případné polojasno bude jen krátkodobou záležitostí. Vyrazíte-li někam do terénu, tak deštníky spíše nechte doma - navzdory koncentraci oblaků nás významnější srážková činnost nečeká, popravdě by nemělo pršet vůbec, přinejhorším může pozlobit slabší přeháňka - v první polovině dne. Nejvyšší odpolední teploty okolo 17 °C, ráno v minimu kolem 10 °C.

Pondělí 8. 5. 2017

Pracovní vytíženosti zbavený úvod nového týdne bude všechno jen ne přenádherně jarní - stejně jako v neděli nám budou dělat společnost mraky, hodně mraků, a především v Krušných horách nepřekvapí kapky deště (tím jsou myšleny přeháňky). Nejvyšší odpolední teploty okolo 14 °C, ráno v minimu kolem 6 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru