Poslední víkend jara se ponese v duchu léta: slunce a kolem 25 °C
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Tlaková výše, jejíž střed se v předchozích dnech nacházel nad Britskými ostrovy a po jejíž přední straně k nám proudil vlhčí a méně prohřátý vzduch od severozápadu (ze Severního moře), nakonec dodrží svůj letový plán a vydá se k nám do střední Evropy a následně na Balkán.

Výsledkem bude nanejvýš slunné a také teplé počasí - hned na začátku příštího týdne, na sklonku života měsíce května a tím i meteorologického jara 2017, bychom se mohli dočkat prvního tropického dne tohoto roku. Ale nepředbíhejme.

V pátek 26. května srdce zmiňované oblasti vysokého tlaku vzduchu ještě chvíli pobude nad Severním mořem, v doznívající advekci na vlhkost bohatšího mořského vzduchu se tím pádem ještě budou trochu formovat oblaka - páteční den nabídne skoro jasnou až polojasnou oblohu (nejvíce oblačnosti bude k vidění v první polovině odpoledne - ostatně jako obvykle). Srážkové úhrny se jeví být nulové, deštníky tedy s nejvyšší pravděpodobností potřeba nebudou (však bude skoro jasno až polojasno, ne?). Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 23 °C, v 7 hodin teploty kolem 12 až 14 °C.

V sobotu 27. května se už plně projeví paní anticyklóna - od rána až do večera počítejte s jasnou až skoro jasnou oblohou. Srážky logicky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 25 °C, v 7 hodin teploty kolem 13 až 15 °C.

V neděli 28. května se vůbec nic nezmění, alespoň co se chování mostecké troposféry týče. Čili stejně jako o den dříve se připravte na celodenní slunečno v podobě jasna až skoro jasna s tím, že pršet samozřejmě nebude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin teploty kolem 14 až 16 °C.

Paráda, ne?

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru