Změny v centru: V Halasově ulici přibyla místa, parkování je ale podle lidí nebezpečné
Nové vodorovné dopravní značení v ulici Fr. Halase. Foto: čtenářka
Most

Most - S novou dopravní situací se musejí vyrovnávat řidiči v mostecké ulici Františka Halase. Přibyla tu sice nová parkovací místa, lidé si ale stěžují na nepřehledné řešení .

V pátek dopoledne, za běžného středně silného provozu, jsme si parkování v ulici vedoucí od křižovatky u Centralu směrem ke hřbitovu pod Resslem vyzkoušeli. Nově se při jedné straně vozovky zajíždí kolmo k okraji vozovky. Abyste se autem dostali na vyznačené parkovací místo po předu, musíte si najet do protisměru. Při vyjíždění musíte spoléhat, že bude vidět skrz automobily parkující vedle vás. Pokud budete vedle dodávky, bude to buď a nebo: trefíte se do chvíle, kdy nikdo nejede okolo, nebo vás řidiči na hlavní pustí. V nejhorším případě dojde ke kolizi. Trochu v tuto chvíli budou mít výhodu řidiči vybavení couvací kamerou.

0906parkovani

Parkování předkem vozidla do silnice je o něco bezpečnější. Foto: Oldřich Hájek

Lepší je parkování, kdy do stání zacouváte. Stejně ale budete zdržovat dopravu, pokud vás řidiči nebudou moci při manévru objet kvůli provozu v protisměru. Jde ale o bezpečnější variantu, bude se vám lépe vyjíždět. 

Město podle slov primátora Jana Paparegy vyslyšelo přání na vyšší počet míst. "Uvidíme, jak se značení osvědčí," dodává s tím, že silnice je dostatečně široká. "Je to z hlediska bezpečnosti velmi nerozumné řešení," kontruje místní obyvatelka J. L. Redakce zná její celé jméno a příjmení. "Už jsem mluvila s 26 lidmi. Všichni nadávají a kamarád projektant se k tomu vyjádřil velmi negativně."

0906halase2

Parkovací kamera vám dá v této ulici výhodu, ale ani tak neposkytuje dostatečný přehled o dění na hlavní silnici. Foto: Oldřich Hájek

Neobvyklá dopravní řešení se už v minulosti v Mostě objevila. Lidé si museli zvykat třeba na stání na hlavní třídě Budovatelů či na ostrůvky na Moskevské. Časem ale řidiči změny přijali a nyní jim nečiní větší problémy. Zda to bude i případem Halasovy ulice, se uvidí. "Kdyby nebylo toto řešení úspěšné, tak jej přehodnotíme," doplnil vyjádření z města náměstem primátora Marek Hrvol.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru