MMR: Mostecká nemocnice získá 60 milionů korun na moderní přístroje pro perinatologické centrum
Ilustrační foto: e-mostecko.cz
Most

Most, Praha - Kvalita života pacientů se významně zlepší. A to díky novým moderním přístrojům na specializovaných pracovištích, jež budou financovány z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Pro vysoce specializovanou zdravotní péči v onkogynekologii a vysoce specializovanou intenzivní péči v perinatologii budou zmodernizovány potřebné přístroje za téměř 1,48 mld. Kč. Mezi úspěšnými žadateli je i Krajská zdravotní s mosteckou nemocnicí.

„Finance se rozdělí mezi 27 projektů nemocnic v Praze, Plzni, Ostravě, Hradci Králové a dalších městech,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. V případě  perinatologické péče jsou cílovou skupinou kromě předčasně narozených dětí také jejich matky a rodiny, neboť péče o nezralého novorozence zhoršuje sociální a ekonomickou situaci celé rodiny a má výrazné dopady především na sociálně slabé skupiny.

Krajská zdravotní uspěla s projektem "Zvýšení kvality vysoce specializované péče v perinatologii - Nemocnice Most". Z Evropské unie získá příspěvek 59,5 milionu korun.

Nákup nových přístrojů a modernizace zdravotnických prostředků z 5. výzvy IROP pro centra vysoce specializované péče povede k zajištění kvality a dostupnosti zdravotní péče v České republice. Budou modernizovány například oblasti diagnostických a vyšetřovacích metod, monitorace životních funkcí rodiček, novorozenců a dalších medicínských oborů včetně prevence, diagnostiky a léčby maligních (zhoubných) a přednádorových stavů ženských pohlavních orgánů.

Kompletní přehled úspěšných projektů zveřejnilo Ministerstvo pro místní rozvoj zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru