Jaké nás čeká počasí? Mírnější pojetí léta bude pokračovat
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V nejbližších dnech budete rozhodně zklamáni, pokud netrpělivě očekáváte příchod tropických veder – mostecký vzdušný prostor bude mít na starosti nepříliš ctižádostivá oblast vyššího tlaku vzduchu se středem kdesi mezi Skotskem a Norskem, jinak řečeno někde nad Severním mořem.

Díky tomu k nám bude nadšeně migrovat teplem méně poznaný vzduch od severozápadu, ale jen pozvolna, takže se u nás ve střední Evropě chtě nechtě kapánek prohřeje. Aneb jak tvrdí sám titulek – mírnější pojetí léta bude pokračovat. Pro někoho bohužel, pro jiné zas bohudík – počasí se hold nikdy nezavděčí všem.

V úterý 4. 7. 2017 bude na obloze spíše excelovat bílošedý odstín, což zajisté potěší všechny honiče exotičtějšího nádechu pleti (tj. vášnivé opalovače). Zdá se, na základě slov předpovědních modelů, že nám od rána až do večera bude dělat společnost polojasno až oblačno s tím, že k večeru bude oblačnosti nejspíše rychle ubývat. Ptáte-li se, zdali máte na deštník nechat dopadat vždy hyperaktivní prachové částice, nebo si ho raději vzít s sebou, tak odpovědí je, že nějaká ta přeháňka, zejména do Krušných hor, zavítat může. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 24 °C, v 7 hodin kolem 12 až 14 °C.

Ve středu 5. 7. 2017 se přeci jen nějaký ten sluneční paprsek ukáže – povětšinou totiž bude skoro jasno až polojasno, popravdě tedy spíše to druhé. Tak jako tak, celodenní nekonečně modré moře nad svými chytrými hlavami ani omylem nečekejte. V noci, ráno a dopoledne beze srážek, po obědě však, opět hlavně v Krušných horách, nepřekvapí přeháňka, případně bouřka. Nejvyšší odpolední teplot okolo 22 až 24 °C, v 7 hodin kolem 10 až 12 °C.

Ve čtvrtek 6. 7. 2017 se nálada paní troposféry jeví být dobrá, možná až velmi dobrá, jelikož by po dobu všech 24 hodin, plus mínus, mělo být jasno až skoro jasno, logicky bez sebemenšího angažování ze strany dešťových kapek. Takže druhý sváteční den by z pohledu těch vášnivých opalovačů mohl býti vskutku vydařeným. Nejvyšší odpolední teploty nejspíše okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin zřejmě kolem 11 až 13 °C. Plus mínus.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru