Terapie uměním: Vězni se naučili pracovat s keramikou, získali na to osvědčení
Foto: Vězeňská služba ČR / Věznice Bělušice
Most

Bělušice - Pod vedením psycholožky si odsouzení ze Specializovaného oddělení Věznice Bělušice v období roku 2017 v rámci speciálně výchovně aktivity Keramika-arteterapie osvojili práci s keramickou masou.

Po odborně technické stránce se naučili točit na keramickém kruhu, tvořit z volné ruky, modelovat, odlévat do sádry, vyrábět plastiky a též vypalovat výrobky v keramické peci. Polotovary zdobí engobami, glazurami, oxidy kovů, vrypy, vpichy.

Každoročně jsou výstupem z jejich činnosti závěrečné zkoušky, které letošního roku proběhly 9. srpna za účasti umělecké keramičky Květoslavy Vondráčkové z Keramického ateliéru Praha 10. Zkoušky se skládaly ze dvou částí, a to praktické a teoretické, kde odsouzení prokázali znalosti a dovednosti, které získali.

Odborná komise v čele s ředitelem věznice, vedoucím oddělení výkonu trestu, psycholožky a speciálního pedagoga udělila osm akreditovaných osvědčení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se zaměřením Keramik I, Keramik II.

Keramické výrobky zhotovené v průběhu přípravy k získání certifikátu budou použity jako dekorace v prostorách věznice a Okrasné zahrady věznice. V současné době probíhá jednání o jejich stálé expozici na zámku Jezeří, s kterým Věznice Bělušice již druhým rokem spolupracuje při úpravách zámeckých prostor.

1308keramika2

(VS ČR)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru