Poslední víkend léta bude letní, byť nedokonale
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V uplynulých 85 dnech meteorologického léta 2017, to znamená v období od 1. června do 24. srpna, se teploty na Mostecku pohybovaly v průměru okolo 18 °C s tím, že jejich celkových polem působnosti bylo 6 až 35 °C. S ohledem na stáří letošního kalendáře je dosti pravděpodobné, že nejteplejším dnem právě dobíhající letní sezóny a vlastně i tohoto roku bude čtvrtek 22. června, který nám po poledni naservíroval teploty až kolem těch 35 °C. Nadcházející víkend tropy nenabídne, hodnotami na či nad hranicí 25 °C nicméně disponovat bude.

V pátek 25. srpna se Mostecko spolu s celou Českou republikou a v podstatě také střední Evropou ocitne v nepříliš výrazném tlakovém poli. To tedy znamená, že páteční den kdovíjakým uplakánkem nebude, zároveň ale tak nějak nehrozí, že by nám od rána až do večera dělalo společnost zdánlivě nekonečné (bezchybně) modré moře s jedním zlatavým ostrůvkem uprostřed. Ačkoli konec pracovního týdne nějaký ten sluneční paprsek nabídne, po obloze se bude potulovat relativně hodně oblaků. Útěchou budiž to, že nebudou vodonosná. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 15 až 18 °C.

V sobotu 26. srpna bude pokračovat „tlaková nicota“, čili ani ctižádostivá tlaková výše, ani sebevědomá tlaková níže. Nad našimi hlavami bude znovu k vidění poměrně hodně bílošedého odstínu, nejvíce zřejmě v noci, ráno, dopoledne a odpoledne, až v čase podvečerním a večerním by se v tomto ohledu měla situace zlepšit. Jak moc, to uvidíme na sklonku života paní soboty. Ta příští už bude podzimní, alespoň z meteorologicko-kalendářního úhlu pohledu. Srážky nás moc trápit nebudou, zřejmě nebudou žádné, i když především v Krušných horách by se teoreticky zjevit mohly. Zdali i prakticky, to ukáže až čas. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 26 až 28 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 17 až 20 °C.

V neděli 27. srpna nás čeká dokonale slunný den bez jediného mráčku, k tomu 25 až 27 °C, avšak ne letos. Závěr nynějšího týdne ve skutečnosti bezchybně slunečný nebude, naopak, více méně již od jitra, nejvíce však odpoledne a v dalších partiích dne, bude mostecký vzdušný prostor spíše oblačný a rovněž nepřekvapí nějaká ta přeháňka, popřípadě bouřka. Suma sumárum nic extra, finální víkend léta by se pravda mohl snažit trochu více. Tak možná příště. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 25 až 27 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 18 až 21 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru