Jaké bude počasí? Srpen zesne v poměrně dobré náladě
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 28. srpna Mostecku společně s celým zbytkem evropského srdce pobude v oblasti vyššího tlaku vzduchu, zásluhou čehož bude obdařeno nemalým počtem slunečních paprsků a tedy i spíše modrým odstínem oblohy.

Pravda, zpočátku dne, to znamená ráno a dopoledne, se oblaka mohou angažovat o malinko více, nicméně jinak to vypadá na jasno až skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 23 až 25 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 13 až 16 °C.

V úterý 29. srpna bude počasí spravováno zadní partií tlakové výše se středem kdesi nad pomezím Běloruska, Litvy a Polska, takže stejně jako na startu tohoto letně-podzimního týdne (v pátek 1. září začíná meteorologický podzim, tak jako každý rok) lze očekávat nanejvýš ležérní neboli nulovou srážkovou činnost. Obloha zdá se bude po dobu všech 24 hodin jasná až skoro jasná, vitamínu D tím pádem dosyta. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 25 až 27 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 14 až 17 °C.

Ve středu 30. srpna se v podstatě celá východní Evropa ocitne v rukách majestátněji vzhlížející anticyklóny, pokud tedy například pojedete k moři do Rumunska, budete s počasím dozajista spokojeni. Avšak ani náš okres na tom kdovíjak špatně nebude, naopak, západní strana tohoto tlakového útvaru bude nadále setrvávat také na severozápadě Čech. Z toho vyplývá, že polovina pracovního týdne proběhne v (plně) slunném módu s tím, že nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 27 až 29 °C. V 7 hodin se připravte na hodnoty kolem 15 až 18 °C.

Čtvrtek 31. srpna, konečná čtyřiadvacetihodinovka meteorologického léta 2017, by ročnímu období vskutku odpovídat měla, poněvadž ve vrcholícím přílivu teplého vzduchu by se nejvyšší denní teploty měly pohybovat okolo tropických 30 až 32 °C (nejteplejší den do konce roku?). V 7 hodin hodnoty nejspíše kolem 17 až 20 °C. Protože by se ale v dopoledních až večerních hodinách měly kupit mraky, jinak řečeno je dosti možný zásah ze strany přeháňky nebo bouřky, spíše toho druhého, tak celodennímu opalování asi přespříliš přáno nebude.

V pátek 1. září to pro tuto chvíli vypadá na nemálo slz (dešťových kapek) s nejvyššími odpoledními teplotami někde mezi 14 až 19 °C, nicméně zatím jde pouze a jen o věštbu.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru