Před kruháčem u výjezdu z Mostu se srazila tři auta
Nehoda tří automobilů v Mostě. Foto: Olga Markuzziová
Most

Most - Pravděpodobně nedodržení bezpečné vzdálenosti bude příčinou nehody tří osobních automobilů, ke které došlo okolo poledne v Mostě.

Nehoda se stala před kruhovým objezdem u točny tramvají v mostecké Rudolické ulici. Naštěstí to odnesly jen "plechy". Místem se dá s opatrností projíždět.

Na dodržování bezpečné vzdálenosti aktuálně upozorňuje Besip. Známé pravidlo minimálně dvouvteřinové bezpečné vzdálenosti platí obecně pro osobní automobily, které si ve schopnosti zpomalování vedou nejlépe. Přesto není na škodu si připomenout, jak vymezuje bezpečnou vzdálenost zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu. „Řidič vozidla jedoucí za jiným vozidlem musí ponechat za ním dostatečnou bezpečnostní vzdálenost, aby se mohl vyhnout srážce v případě náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení vozidla, které jede před ním.“

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru