Muž se zákeřnou infekční chorobou poplival v Mostě při zákroku strážníka
Ilustrační foto
Most

Most - Na linku tísňového volání Městské policie Most se obrátila osádka zdravotnické záchranné služby s žádostí o asistenci v ulici Bělehradská, kde mají záchranáři psychicky pohnutého a navíc agresivního pacienta, který odmítá lékařské ošetření a je nutný převoz do nemocnice.

Na místě byla důvodná obava o mužovo zdraví a život. Poté, kdy strážníci přijeli na místo a vstoupili k muži do místnosti, ten uchopil židli, na které seděl a začal se s ní bránit a použil ji proti strážníkům.

Ti však za použití donucovacích prostředků muže zpacifikovali a předali ho zdravotnické záchrance.

Muž během zákroku plivl jednomu ze strážníků do obličeje, a jak se později ukázalo, byl nakažen žloutenkou typu C.

Veškeré mužovo chování zapříčinil jeho špatný zdravotní stav.

V Česku jsou diagnostikovány stovky nových případů onemocnění virovou hepatitidou typu C ročně. Zákeřná je nemoc tím, že po léta nemusí mít infikovaný žádné příznaky, nedochází ani k zežloutnutí kůže a sliznic. Po letech přechází onemocnění do chronické fáze, jež může způsobit cirhózu, rakovinu jater až selhání jater. Akutní onemocnění je možné léčit.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru