Most - Okresní hospodářská komora Most ve spolupráci s německou průmyslovou a obchodní komorou v Chemnitz pozvali do Mostu odborníky obou zemí z oblasti cestovního ruchu, aby tak navázali na již 9. ročník společných jednání s cílem prezentovat nové možnosti v oblasti cestovního ruchu v Euroregionu Krušnohoří na obou stranách hranice.

V rámci výměny zkušeností a vzájemné informovanosti vystoupila řada odborníků: např. Ing. Magda Pejšová představila turistický potenciál přeshraničních linek Dopravy Ústeckého kraje, Ing. Josef Švec za Palivový kombinát Ústí prezentoval záměr využití Jezera Most k turistickým účelům a Ing. Zbyněk Jakš informoval o již 15 let funkčním Podkrušnohorském technickém muzeu. Oba tyto, nejen turistické cíle, byly představeny v odpoledních hodinách formou exkurze. Doprava byla zajištěna historickým autobusem mosteckého dopravního podniku.

Mezi odborníky, kteří se akce zúčastnili, byli i zástupci VŠE katedry cestovního ruchu, města Mostu, RegionalverkehrErzgebirge nebo TourismusverbandErzgebirge.

2805busjezero2

Předseda mostecké komory Ing. Rudolf Jung informoval o novém uskupení aktérů v cestovním ruchu nazvaném SPO-NA, které bylo vytvořeno jako východisko a předpoklad pro budoucí profesionalizaci činností v cestovním ruchu. Jedná se o komise a sekce místně působících institucí, jako je Hospodářská a sociální rada Mostecka, Euroregion Krušnohoří, Destinační agentura Krušné hory a samozřejmě sekce Cestovního ruchu OHK Most.

2805busjezero3

Jeho hlavní idea je v tom, že se zkoncentruje znalostní a iniciativní potenciál, který je v regionu k dispozici a budou se hledat optimální reálná a realizovatelná řešení k udržitelnému rozvoji. „Je třeba také popřemýšlet o tom, zda jen ruiny a zříceniny zvané kulturními památkami, opatřené cedulkami o zákazu vstupu či vstupu na vlastní nebezpečí, dnes ještě někoho dlouhodobě zaujmou a přimějí ho k tomu, aby přijel, opakovaně přijel a pobyl. Stane se tak, když bude m.j. také vzorně obsloužen a zabezpečen. Pak vytvoří zdroje pro rozvoj služeb a s tím souvisejícího drobného podnikání a řemeslné výroby“.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru