OBRAZEM: Toto je Sadové náměstí v Mostě. Má to tady znovu ožít
Víkend otevřených zahrad v parku Střed. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Město Most se připojilo k Víkendu otevřených zahrad v parku nad sportovní halou. Lidem tam v neděli odpoledne přiblížili jeho historii a představili umění i zeleň. Park Střed se má v budoucnosti proměnit a změnit k lepšímu.

Park byl dokončený v roce 1972. Patřil mezi nejhezčí místa v Mostě se spoustou květin a soustavou bazénů a vodních kaskád. Chátrá zhruba od devadesátých let. Až nyní, po dalších třiceti letech, začíná sympatické místo blízko středu města znovu ožívat. Zásluhu na tom mají zástupci Mostu včetně jeho vedení, Nadace Proměny Karla Komárka, místní firmy, organizace, ale i jednotlivci a veřejné iniciativy. Cílem je park znovu obnovit a vrátit tam život.

„Smyslem oživení parku ještě před jeho revitalizací je posílit vazby mezi různorodými partnery, kteří na projektu spolupracují a podpořit více komunitní život města. Do budoucna město usiluje o vznik živého a fungujícího parku, k němuž se lidé budou vztahovat s vědomím, že jej pomáhají tvořit,“ seznámili organizátoři příchozí veřejnost s hlavní myšlenou. Když vše vyjde, může městu s obnovou pomoci právě Nadace Proměny.

Nedělní akce v parku, kdysi nazývaném jako Sadové náměstí, připadla na takzvaný Víkend otevřených zahrad. Jde o událost, která vznikla ve Velké Británii a připadá vždy na druhý červnový víkend. V tuto dobu se otevírají běžně nepřístupné zahrady, u těch ostatních se lidé mohou hlouběji seznámit s jejich vznikem a podobou, třeba při netradičních prohlídkách.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru