Vězni z Bělušic vyrobili loutkové divadlo pro děti z mostecké mateřské školy
Foto: VS ČR
Most

Bělušice, Most - V rámci terapeutického programu vyrobili odsouzení ze Specializovaného oddílu Věznice Bělušice pod vedením sociální pracovnice Ludmily Mösnerové loutkové divadlo s vyměnitelnými kulisami spolu s 15 marionetami.

Loutky vodníka, čerta, černokněžníka, princezny, prince, krále, královny a další byly zástupci věznice předány vedení Mateřské školy Jana Kříže v Mostě. Ředitelka školy Naďa Holá velice ocenila kvalitu zpracování a zručnost odsouzených. Děti naopak poděkovaly obrazy, které samy namalovaly. Při malé ukázce pohádky se jim rozzářily tváře.

Věznice Bělušice výrobky, které odsouzení zhotoví v rámci programu zacházení, již několik let předává neziskovým organizacím a do budoucna se bude snažit v této činnosti pokračovat.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru