Nová vláda slibuje: Bude se víc pracovat na dostavbě dálnic D6 a D7 na Prahu
Ilustrační foto: MD ČR
Most

ČR - Vláda Andreje Babiše schválila své programové prohlášení. Mezi hlavními body je například dokončení páteřní dálniční sítě, kde nechybí dálnice D6 z Karlových Varů přes Lubenec do Prahy či D7 z Chomutova přes Louny a Slaný rovněž do Prahy.

Prioritou Ministerstva dopravy bude urychlit přípravu a výstavbu dopravních staveb. „Připravíme koncepční změnu stavebního práva v oblasti prioritních infrastrukturních staveb. Upravíme a doplníme zákon o urychlení výstavby dopravní infrastruktury a připravíme zákon o liniových stavbách tak, aby se zjednodušilo schvalování veřejně prospěšných staveb, omezilo obstrukční chování při povolovacích procesech dopravních staveb a snížila nadbytečná byrokratická zátěž v rámci povolovacích procesů,“ říká se v programovém prohlášení vlády.

A pokračuje se: Zintenzivníme výstavbu dálnic na všech hlavních trasách, konkrétně zejména D1, D3, D4, D6, D7, D11, D35, D48, D49, D52, D55, a dokončíme kompletní modernizaci dálnice D1 mezi Prahou a Brnem.

Do roku 2021 slibuje vláda zprovoznit 210 kilometrů dálnic, z toho 110 kilometrů dálnic nových a 100 kilometrů modernizované D1. Do roku 2021 se prý rozestaví dalších 180 km dálnic.

Do výstavby dopravní infrastruktury chce nový kabinet zapojit formou partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) soukromé investory. Realizací pilotního projektu PPP zajistí dostavbu a další provozování nedokončené části dálnice D4. Na základě zkušeností s projektem bude tento postup použit i u dalších dálnic, například právě D6 a D7.

A co by mohlo být pro řidiče na dálnicích ještě zajímavé? Místo dálničních známek se má konečně zavést elektronický dálniční kupón, který bude možné koupit prostřednictvím mobilní aplikace či internetu. Podobně to mají na Slovensku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru