Rozjíždí se nám znovu krásné léto? Tepla přibude, mraků ubude
Město Most. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Pondělí 2. července odstartuje jasnou neboli zcela bezoblačnou oblohou. Během dopoledne nekonečné azuro na své nekonečnosti začne ztrácet, avšak nikterak bolestně.

Nějaký ten oblak se v mosteckém vzdušném prostoru sice zformuje, nicméně nic horšího než polojasno z toho nebude. Sečteno a podtrženo slunný den. Nejvyšší odpolední teploty kvůli doznívajícímu severovýchodnímu větru nezpraží, budou se pohybovat okolo 23 °C (v krušnohorských partiích Mostecka jako obvykle o něco méně, podle nadmořské výšky), ráno v minimu zprostředkuje plus minus 9 °C.

Máte-li v plánu se v úterý 3. 7. 2018 nedostavit do práce, počasí Vás určitě nezklame. Opak jest pravdou, počínaje a konče půlnocí, to znamená po dobu všech 24 hodin, lze očekávat jasno až skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 25 °C, ráno v minimu kolem 12, 13 °C.

Se středou 4. 7. 2018 dorazí oteplení – nejvyšší odpolední teploty pobudou v sousedství 27,5 °C, ráno zase rtuť teploměru neklesne pod 12,5 °C (nahoře na horách samo sebou ano). Ve Francii, Chorvatsku, Německu anebo Rakousku se to zahemží přeháňkami a bouřkami, v Mostě a spol. zdá se zavládne klid. Jinými slovy pokračování slunného pojetí počasí, kdy to vypadá na jasné až skoro jasné, ve druhé půli středy možná až polojasné nebe s prakticky nulovou pravděpodobností výskytu srážek.

Ve čtvrtek 5. 7. 2018 dorazí Cyril a Metoděj. Pánové mají očividně rádi konvekční jevy, protože právě před pátkem se šance na zjevení se přeháňky nebo bouřky, spíše toho druhého, zvýší z 0 % na 50 až 60 %. Zároveň je evidentní, že je jim libo teplo, poněvadž si nejvyšší odpolední teploty zaflirtují s tropickými 30 °C. Zda úspěšně, či nikoli, to ukáže čtvrteční pozdní odpoledne. Co se rána týče, to v minimu přinese přibližně 15 °C, tudíž žádná ledárna.

S maximy kolem 27 až 29 °C bychom se mohli setkat také o víkendu, menším handicapem by ale mohly být kumuly a kumulonimby, v překladu do češtiny reálná možnost spršky. Ale konec týdne je ještě daleko, nechme se proto překvapit.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru