AKTUÁLNĚ: Hasiči vyrazili k nahlášenému lesnímu požáru na Resslu. Kouř oznámil pilot
Lesní požár na vrchu na okraji Mostu.
Most

Most – Druhý stupeň poplachu již vyhlásili hasiči kvůli nahlášenému lesnímu požáru na vrchu Ressl na okraji Mostu.

„Kolem koupaliště Ressl jelo směrem nahoru již sedm hasičských aut,“ hlásí z místa čtenářka našeho on-line zpravodajství.

Kouř stoupající z jihozápadní části lesnatého vršku nahlásil pilot, který jej spatřil. V tuto chvíli není znám rozsah požáru.

Foto

Hasičský záchranný sbor Ústeckého požádal už v týdnu občany, aby dbali zvýšené opatrnosti při zacházení s otevřeným ohněm. "Z důvodu velkého sucha v současné době hrozí extrémní nebezpečí vzniku požárů polních a lesních porostů. Hasiči žádají občany, aby ve volné přírodě přestali manipulovat jakýmkoli způsobem s otevřeným ohněm a to včetně kouření," uvedl mluvčí hasičů v kraji Lukáš Marvan.

Lidé mají i na svých pozemcích odložit pálení zahradního odpadu případně zakládání ohně k opékání na pozdější období, kdy pominou současná extrémní sucha.

Situace pokračujícího sucha je velmi vážná.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru