Policisté se při kontrolách na silnicích Mostecka zaměřili na motorkáře
Preventivní akce policistů zaměrená na kontroly motorkářů. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - O víkendu proběhla dvoudenní dopravní krajská akce, která byla zaměřena hlavně na motocyklisty.

Hlídky během akce zastavily a zkontrolovaly 28 vozidel, z toho 9 motocyklů a zjistily 16 přestupků v dopravě. Devět z nich vyřešili policisté na místě, sedm přestupků bude řešeno ve správním řízení.

Čtyři řidiči překročili povolenou rychlost, u šesti vozidel byl nevyhovující technický stav, jeden motorista nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti a jeden řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

U všech devíti kontrolovaných motorkářů nebylo zjištěno žádné porušení zákonů.

Policisté se na motorkáře zaměřili už v minulém týdnu při preventivní akci. Kontrolovaným rozdávali reflexní prvky. "Být viděn je jedním z důležitých faktorů při pohybu a jízdě na silnicích. Podstatně se tak snižuje riziko, že účastník bude přehlédnut a dojde k nehodě. Nehody s účastí motocyklistů mívají často závažné důsledky. Řidič motorky má oproti osádce auta minimum ochranných prvků, proto je velmi důležité dbát i na správné vybavení a viditelnost," připomíná krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru