Odbavovací systém v MHD má softwarovou chybu, může vás stát peníze navíc
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Odbavení ve vozidlech městské hromadné dopravy Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova komplikuje softwarová chyba. „Stává se, že cestující, který si zakoupí jednopásmovou přestupní jízdenku na 45 minut a uhradí jí z čipové karty, obdrží od systému jednopásmovou nepřestupní,“ uvedl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

„Pokud se pak odbaví po přestupu v dalším vozidle, systém si strhne další peníze jako při nové jízdě. Stává se to jak při nákupu jednopásmové jízdenky za 13 Kč, tak při nákupu zlevněné jízdenky za 3 Kč,“ doplnil Dunovský.

U dvou a třípásmových jízdenek tato odchylka zaznamenána nebyla. „Do doby, než se podaří chybu odstranit, doporučujeme nákup papírové jednopásmové přestupní jízdenky u řidiče vozidla, v tomto případě je všechno v pořádku,“ řekl Dunovský.

Chyba se objevila po zahájení částečné integrace a zahájení platnosti nového tarifu. Na odstranění chyby pracuje dodavatel odbavovacího systému. „Pokud se některý z cestujících domnívá, že ho odbavovací systém špatně odbavil, může se dostavit na náš předprodej, kde mu čipovou kartu zkontrolujeme a také mu samozřejmě případně chybně stržené peníze vrátíme,“ dodal Dunovský.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru