OBRAZEM: Lety vrtulníkem, skupina Holki a všude plno dětí. To bylo skvělé odpoledne na Benediktu!
Dětský den na Benediktu. Foto: Olga Markuzziová
Most

Most - To, že lidé mohou profitovat z úspěchů místních firem, dokázala letos zřejmě největší akce, která se uskutečnila na mosteckém Benediktu. V pátek 7. září zde proběhl Dětský den. A bylo to opravdu velké, zejména pokud se návštěvnosti a skvělé atmosféry týče.

Akci pořádal Autosalon Most, prodejce vozů Hyundai a Suzuki. Jednatel firmy Josef Solnař je známý svoji ochotou podporovat různé zajímavé projekty, které pomáhají lidem. Jen několik dní před konáním akce předal čtyři nové vozy zakladatelce nadačního fondu, jež pomáhá dětem z dětských domovů, trenérovi a zakladateli místního sportovního centra a moderátorovi a baviči, který v průběhu Dětského dne na pódiu exceloval (o předání vozů jsme psali zde).

Rozdalo se přes 2.000 plyšových hraček, na 4.500 tisíce pásků, díky kterým měli lidé většinu občerstvení zdarma, stovky dalších dárků a desítky zajímavých cen. Například do místní Jungle arény nebo lety vrtulníkem. Vrtulník se činil celé odpoledne a zprostředkoval lidem úžasné výhledy na Most z ptačí perspektivy. Kdo let nevyhrál, mohl si ho dopřát za velmi dostupnou cenu. Zájem byl obrovský, ne na všechny se bohužel díky omezenému času konání akce dostalo. Na Benediktu se v pátek odpoledne pohybovalo na pět tisíc lidí.

Program byl bohatý, po celou dobu jej provázeli a přítomné bavili a předávali jim svoji nekonečnou energii Vlasta Vébr a Míša Marková. Centrum dění obklopovalo velké množství stánků s různým občerstvením, nápoji, dobrotami a sladkostmi, a protože Josef Solnař kandiduje do podzimních komunálních voleb za pravicovou stranu, nechyběl ani skvělý guláš či ostrý samuraj od místní organizace ODS.

V tričkách ODS jste mohli vidět nejen hostesky, ale i některé pracovníky Autosalonu Most a také další kandidáty této strany, kteří byli na akci přítomni. ODS Most odpoledne podpořila a to nejen finančně, ale i fyzicky.

Fotogalerie

Děti se skvěle bavily, užívaly si dětskou diskotéku, ukázky tanců dětí z tanečního studia Demidance, bojového umění kung-fu centra SK Leon Most, soutěží, koncertu dívčí skupiny Holki či vystoupení zpěvačky Nely Kailové, několika skákacích hradů, soutěžní disciplíny, autogramiády, i házenkářek Černí andělé a asi každé si z areálu odneslo nějaký dárek domů. Přítomno bylo i sto dětí z několika dětských domovů z Ústeckého kraje, které si přijely užít fajn odpoledne a potkat se s Veronikou Kašákovou a jejím bratrem Karlem Kašákem, moderátorem TV NOVA, jenž neváhal akci podpořit svoji přítomností.

Účastníci akce naopak podpořili Nadační fond Veroniky Kašákové, darovali mu na jeho aktivity 17.000 korun, v dobrovolné sbírce v průběhu odpoledne, kterou Josef Solnař zakulatil svým příspěvkem do 30.000 korun.

„Jsem dojatá, nemám slov, dojímá mě celé odpoledne, děti jsou naprosto úžasné, je skvělé se dívat, jak si to tu užívají. Peníze, které nám dnes lidé darovali, využijeme na projekty, které pomáhají dětem z dětských domovů připravit se na úspěšný dospělý a samostatný život,“ uvedla Veronika Kašáková.

Jak se na Benediktu líbilo Karlu Kašákovi? „Musím říct, že jsem sice nečekal malou účast, ale že tu bude tolik lidí, to mě velmi překvapilo. Je tu skvělý program, skvělí moderátoři, kteří to rozbalili hned od začátku, vyšlo i počasí a ještě tu lítá vrtulník, to je fantastické,“ sdělil Karel Kašák. Když se dozvěděl, že publicitu akce si vzala za své redakce e-mostecko, řekl: „Tak to je vidět, že to u vás funguje, to si budu pamatovat.“

Videoreportáž

Karel nám dále prozradil, že do Mostu jezdí rád, kromě sestry Veroniky zde navštěvuje i další příbuzné a má tu i spoustu přátel. I když bydlí v Praze, vyrůstal v dětském domově ve Vysoké peci a ta a celý sever Čech jak uvedl, je pro něj místem, kde lidi mluví podobnou řečí, mají stejné názory jako on, někdy se mračí na stejné věci a usmívají se podobným věcem a vtipům jako on. Cítí se tu prý obecně jako doma a je tady rád. Sever Čech je podle něj sice trochu drsný, ale rozhodně stojí za návštěvu. „Je tu tolik různých památek, krásných míst, krásné kopce. Měl jsem ze svého domova výhled na uhelnou pánev a od malička mi to přišlo krásné a strašně romantické. Do dneška to miluji, je to taková industriální, ale zcela fascinující krása. Vůbec se nedivím, že t funguje Uhelné Safari.“

„Jsem moc vděčný za to, že Autosalon Most s Verunkou spolupracuje, to, že dnes lidem zorganizovali takovouto akci je fantastické. A je to dobře. Když firma prosperuje, má taky možnost se svým ziskem pracovat. Je skvělé, když pak má i zodpovědnost vůči společnosti a ráda jí něco vrátí. To určuje nějaký vzor. Je dobré, že ukážou, že peníze můžou sloužit i k dobrým účelům a já za to děkuji,“ dodal Karel Kašák.

Velkou radost měla na závěr odpoledne jedna z účastnic akce. Po celý nastávající víkend se může těšit jízdou v novém vozu značky Hyundai Kona, s plnou nádrží. Byla náhodně vybrána ze všech, co se zúčastnili soutěže o básničku, kterou bylo potřeba vytvořit ze tří zadaných slov.

Josef Solnař se až do pátečních 15 hodin obával, jak akce dopadne. Nakonec byl nadmíru spokojený a odnášel si se svým týmem a partnery skvělý pocit z dobře vykonané práce. Prozradil nám, že rozhodně hodlá v tomto trendu pokračovat a tak se již teď můžeme těšit na druhý ročník Dětského odpoledne.

Poděkování patří všem partnerům a sponzorům akce:

ODS Most, Molík reality, Restaurace Benedikt, Sport areál Klíny, Bilbo Šmak, Nokian Tyres, EXX, Restaurace Švejk, Autolaky Zajíc, Intermont, Halus aktivity, Pekárna Japek, Delfy stavebniny, Knauf, Opatrný, Penzion Zátiší, Hollywood pizza, Advokátní kancelář JUDr. Daniel Volák, Prokabex, Kabbex, Uniqa, H-Rent, Cewe, Oriflame, Jungle aréna, Hasman, Cheminvest, Unicredit, Baník Most, SK Leon, Demidance, Nadační fond Veroniky Kašákové, a dalším.

Také hlavnímu mediálnímu partnerovi www.e-mostecko.cz, dále Rádiu Blaník a týdeníku Homér.

0809benedikt2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru