Pozor! Ulice vedle stadionu je nově jednosměrkou. Co na to říkáte?
Mostečtí strážníci staví řidiče, kteří vjedou do protisměru. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - K místní úpravě provozu na pozemních komunikacích došlo v minulých dnech v Mostě na silnici spojující ulici U Stadionu s ulicí Svatopluka Čecha. Ve směru od Kauflandu do ní nesmíte, je jednosměrná.

Na dodržování pravidel dohlíží mostecká městská policie. Někteří řidiči totiž stále jezdí po paměti a náhle se tak ocitnou v protisměru. "Několik prvních přestupců v ulici U Stadionu bylo podle úředních záznamů městské policie projednáno příkazem na místě napomenutím, tedy bez pokuty. Uložené pokuty do dnešního dne byly v průměru 200 Kč na jednoho řidiče," uvedl v odpovědi na facebookové stránce Otázky na vedení města primátor Jan Paparega, podle kterého tak lze považovat výši pokuty "za symbolickou a odpovídajíc situaci, kdy řidiči nesledovali dopravní značení a jednali pouze v nedbalosti." Na místě lze totiž uložit až dvoutisícovou sankci.

Změna dopravního značení byla zvýrazněna upozorněním na změnu dopravního značení a značením zákazu odbočení s retro reflexí. "Je zapotřebí připomenout všem řidičům, že je jejich povinností vždy sledovat dopravní značení a řízení “po paměti” může mít v některých případech fatální následky nejen pro ně a jejich spolujezdce, ale také pro jiné účastníky silničního provozu, které mohou ohrozit na zdraví nebo dokonce na životě," dodal primátor Jan Paparega.

A proč je nyní silnice jednosměrná? Ulice je takzvanou obslužnou, hlavní doprava se má odehrávat na sběrných komunikacích v okolí. Vzrostl v ní provoz natolik, že situace už přestala být udržitelnou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru