Zapálené auto, pokus o nákup hlasů, pomluvy. Podívejte se na předvolební kauzy v regionu
Ohořelé auto chomutovského politika.
Most

Ústecký kraj - Mladý muž z Teplic se podle policistů z Chomutovska pokusil ovlivnit výsledky nadcházejících komunálních voleb v jedné obci na Chomutovsku. Které, to policie neuvádí. Není to jediná předvolební kauza v regionu.

Dne 26. září tohoto roku byl Službou kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Chomutov obviněn šestadvacetiletý muž z Teplic pro přečin maření přípravy a průběhu voleb a referenda. Toho se podle policistů dopustil tím, že poskytl úplatu jiným osobám v souvislosti s výkonem volebního práva u voleb do zastupitelstva obce v okrese Chomutov, které se budou konat ve dnech 5. a 6. října 2018. Jeho úmyslem bylo ovlivnit tak výsledek těchto voleb.

"Muž do obce, za úplatu, přihlašoval k trvalému pobytu osoby z Teplicka a to z důvodu, aby jim vzniklo v obci volební právo a tyto osoby opět za úplatu volili pachatelem určenou politickou stranu či hnutí," popisuje případ chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Lidé by tedy volili v rozporu s nezávislým vyjádřením své vůle. "V případě prokázání trestné činnosti muži hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až tři léta," vypočítává Marie Pivková.

S volbami může souviset i případ, o kterém jsme informovali na Chomutovsku v tomto týdnu. Náměstkovi chomutovského primátora Davidu Dindovi někdo zapálil v noci z úterý na středu auto. Fotku ohořelého vraku zveřejnil na svém facebooku. Případ už vyšetřuje policie. Více ke žhářskému útoku zde.

A další kauzou se zabývají v Klášterci nad Ohří. Vedení města Klášterce nad Ohří se důrazně ohradilo proti tvrzením Jaroslava Kohouta zveřejněných na sociální síti Facebook dne 18. září. Kohout v nich označuje oběti poválečného odsunu za fašisty a vedení města Klášterce nad Ohří za jejich vítače. Město Klášterec nad Ohří se cítí výroky Jaroslava Kohouta poškozeno, a proto se starosta města Štefan Drozd rozhodl podat na pisatele trestní oznámení za hrubou pomluvu.

Na Mostecku to zatím vypadá, že největším převolebním úletem jsou některá kontroverzní hesla. Třeba slogan s deratizací havěti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru