Tragické letecké nehody v okolí Mostu: Letoun u Teplic spadl do vývrtky, u Loun se zřítil větroň
Záchranné práce u nehody větroně. Foto: e-lounsko.cz
Most

Teplice, Louny - Jak došlo k tragické nehodě ultralehkého letadla u Teplic na začátku září? Letoun spadl do vývrtky. Přesné příčiny víkendové havárie větroně nedaleko Loun jsou ještě předmětem vyšetřování.

Letecká amatérská asociace České republiky zveřejnila bližší informace o havárii ultralehkého letadla u Hudcova, ke které došlo 8. září krátce před polednem. Podle nich se pilot blížil k teplickému letišti, když ve výšce 150 až 200 metrů točil zatáčku, ve které ultralight spadl do vývrtky a po nárazu na zem se vznítil. Pilot nehodu nepřežil. Událost dál šetří komise Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

V sobotu 29. září se do pole nedaleko Lenešického rybníka na Lounsku zřítil bezmotorový kluzák. Příčiny této nehody bude moci policie sdělit nejdříve na konci tohoto týdne. I při této havárii zahynul pilot. Ani Letecká amatérská asociace České republiky k této nehodě zatím bližší informace nezveřejnila. Zjišťuje se, zda šlo o chybu pilota při některém manévru či o selhání stroje.

A v září se stala na Rané ještě jedna letecká havárie: K nehodě paraglidisty došlo v neděli 16. září v podvečer. Pro zraněného sportovce přiletěla letecká záchranná služba. Video ze záchranné akce jsme zveřejnili zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru