Město Most nesouhlasí se záměrem výstavby 38 tříbytových rodinných domů v lokalitě Benedikt-východ
Náměstek primátora Marek Hrvol.
Most

Most - Upravený záměr na výstavbu 38 tříbytových rodinných domů v lokalitě Benedikt-východ v Mostě byl znovu komplexně posouzen a projednán s příslušnými odbory mosteckého magistrátu. Město Most nesouhlasí se záměrem výstavby 38 tříbytových rodinných domů v lokalitě Benedikt-východ a doporučuje využít pozemky ve vlastnictví investora pro výstavbu rodinných domů v souladu s charakterem území a bez nutnosti zásahů do již vybudované dopravní a technické infrastruktury.

„Prioritní záměr města byl od počátku nabídnout zde zájemcům možnost individuální bytové výstavby rodinných domů situovaných v klidové části města s omezenou kapacitou bytových jednotek podle počtu stavebních pozemků. Tomu také odpovídá vybudovaná dopravní infrastruktura a velikost veřejného prostranství ulic,“ zdůrazňuje náměstek primátora Marek Hrvol. Lokalita by tak podle předloženého záměru, který počítá s kolmým a podélným parkovacím stáním, napojeným přímo z ulice, ztratila stávající charakter klidové zóny a snížila by se i celková kvalita obytného prostředí a jeho hodnoty.

Z předložené zastavovací situace je vzhledem k uvažovanému navýšení celkového počtu bytových jednotek o 76 bytů zřejmé výrazné zvýšení dopravně-provozního zatížení celé lokality a nutnost zásahů do stávající vybudované infrastruktury v podobě přemístění současných veřejných parkovacích stání a zřízení dalších, budování zpevněných ploch na úkor zelených pásů, přeložek lamp veřejného osvětlení a umístění nových polopodzemních kontejnerů na odpad. “Posuzovaný záměr je proto v rozporu s veřejným zájmem na ochranu založeného urbanistického konceptu bydlení v lokalitě a na ochranu jejích obyvatel před možnými negativními vlivy. Město Most jako vlastník zdejších silnic, chodníků, zelených pasů, vymezených hranicemi pozemků, nebude v dané lokalitě v souvislosti s realizací navržené zástavby tříbytovými rodinnými domy souhlasit s jeho úpravami a změnami,“ vysvětluje náměstek primátora Marek Hrvol.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru