SEČTENO! Díváte se na vítěze mosteckých voleb. Vyhráli i s novým jménem
Kandidáti ProMOST i s podporovatelem Jiřím Zelenkou (zcela vlevo). Foto archiv: Oldřich Hájek
Most

Most – Komunální volby 2018 v Mostě vyhrálo ProMOST. Jméno politického subjektu, který jste dosud v mosteckém zastupitelstvu neviděli. Jde o bývalé Severočechy Most, mezi kterými je dosavadní primátor Jan Paparega i oba jeho náměstci Marek Hrvol a Markéta Stará.

Pro Most získalo v Mostě 16 mandátů ze 45členného zastupitelstva díky 29,09 % platných odevzdaných hlasů. Je to o dva politiky méně v zastupitelstvu než dosud měli předcházející Severočeši Most.

Největší dosavadní političtí rivalové ANO 2011 a Sdružení Mostečané Mostu skončili na druhém a třetím místě. ANO 2011 (16,30 %) bude mít 9 zastupitelů a Sdružení Mostečané Mostu (16,20 %) o jednoho méně.

Zabodovali čtvrtí Piráti a Zelení pro Most (8,87 %), kteří předběhli i ODS (8,52 %) a KSČM (8,01 %). Tyto tři subjekty budou mít po čtyřech křeslech v zastupitelstvu.

SPD (4,57 %) účast v zastupitelstvu těsně unikla. O úspěchu nemůže hovořit mostecká ČSSD, která obdržela jen 3,29 % hlasů a její členové nebudou rovněž v zastupitelstvu rozhodovat o dění ve městě. Do nynějška měla ČSSD v Mostě tři křesla.

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru