Krušné hory - Druhý díl letošního seriálu Road Classics pro amatérské silniční cyklisty pokračuje už 3. srpna v Krušných horách. Organizátoři mají nachystané dvě trasy o délkách 106 a 57 kilometrů s finišem na Klínovci a dva formáty, které umožňují si jízdu a prostředí užít jak cyklistickým nováčkům a pohodářům, tak ambiciózním jezdcům. Na všechny čeká jízda po uzavřených silnicích.

Ambicemi pohánění cyklisté mohou absolvovat klasický závod s hromadným startem, kde se hodnotí celkový strávený čas na trati. Pro ty, kteří si chtějí užít například prémiové občerstvovací stanice, nebo krásné výhledy, je určen formát švih. V něm se hodnotí jenom tři největší výjezdy na trati a její zbytek mohou účastníci absolvovat výletním tempem.

Road Classics kroutí po českých silnicích svoji první plnohodnotnou sezonu. Po loňské premiéře v Jizerských horách s cílem na Ještědu zavítal peloton v květnu na Pálavu. Jako druhou letošní zastávku organizátoři vybrali nejvyšší partie Krušných hor a trasa bude končit na tamním monumentu – Klínovci. Tam se také bude nacházet hlavní fanpoint.

Dlouhý peloton vyjede z nejvýše položeného českého města Božího Daru a hned přijde na řadu sjezd do Merklína, odkud povede první měřený úsek do lyžařského střediska v Perninku. O pár kilometrů dále bude možnost si trasu zkrátit. Na hlavní trase se jezdci přesunou spíše do podhůří, kde narazí na hezké a klidné cesty přes zapomenuté vesnice.

Kdo pojede švih a bude mít časovou rezervu, bude moct odbočit i ke konstrukci válečné továrny u Rolavy, která surrealisticky už 80 let splývá s přírodou. Poté přijde na řadu druhý měřený výjezd za Novými Hamry. Při průjezdu Horní Blatnou ale ještě účastníci nemají odpracováno, protože následuje prudký výjezd, průjezd Božím Darem a závěrečné stoupání na vrchol Klínovce přes poslední měřený segment.

Trasa patří v Česku mezi náročnější, protože se na delší variantě zdolá převýšení více jak 2000 metrů. Na druhou stranu se účastníci mohou těšit na maximální servis. Krom uzavřených silnic s kvalitním povrchem je na trase čeká hned pět občerstvovacích stanic, a tak se nemusejí bát, že by jim došla energie. Dvě zastávky na občerstvení jsou určené pro skutečné cyklistické gurmány, protože na nich bude k dispozici káva v porcelánu i pestrá škála sladkých i slaných dobrot.

Start krušnohorské „klasiky“ je v sobotu 3. srpna naplánovaný na 11:00. Nejrychlejší účastníci by měli být v cíli na Klínovci kolem 14. hodiny.

On-line registrace jsou otevřené do 31. července a získat startovní číslo je pak možné i na místě. Další informace jsou k dispozici na webu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru